[]

Sizce haksız mıyım? (ygs-öss-lgs ya da her ne ise günlük çalışma süresi)

Bir duyuruda bu sınava günde 8-10 saat çalışıp da 10-12 saat çalışmak isteyen,günde 3-4 saat uykuyu göze alan birisine,bu sınavın o kadar çalışmayı gerektirmeyecek bir sınav olduğunu söylemem neticesinde ayar üstüne ayar aldım.şu kadar zor bu kadar zor bilmem ne diye.

öss'ye 5 sene önce girdim şu an üniversite son sınıf öğrencisiyim.benden sonra çok mu zorlaştı bu sınav acaba?çok mu atıp tuttum sizce?siz ne düşünüyorsunuz?

duyuru da bu www.eksiduyuru.com

 
Haklısın. Günde o kadar dershane ve okul süresinin dışında ayrılan 2 saat bile ziyan bence.


  • gerzekali final edition sp1  (09.01.13 22:50:39 ~ 22:50:47) 
haklısın. sınavlar zor falan değil, aynı. çoğu şey bilgiden ziyade yoruma dayalı ama tabii eğitim sistemimiz buna teşvik etmediği için arkadaşlarımızın %90'ı çok zorlanıyor.

günde 10 saat çalışmak isteyenlere de "he" deyip geçmek lazım. bu 300 kiloluk bir adamın "4 ay sonra sevişiyorum aga" deyip günde 90km koşmaya kalkması gibi bi şey. ne beyin kaldırır ne vücut.
  • der meister  (09.01.13 22:54:04) 
abi çocuğun hedefi ne?

ben ikinci senemde ege ziraat'e girmiştim. günde üç saat çalış diyene "yuh o kadar çalışılır mı lan" diyordum. ondan iki sene sonra tekrar sınava girip türkiye derecesi yaptım ve günde çok rahat 7-8 saat çalışıyordum. az geliyordu hatta.

yani hedefi neyse ona göre değişir bu sorunun cevabı. ayrıca sistem zorlaştı bence. ama herkese zorlaştı. bu da ilk dediğime getiriyor bizi: hedefler.
  • sen git ben geliyorum  (09.01.13 22:54:37) 
panpa bıktık kusuyoruz artık bu ben az çalışarak kazandım geyiklerinden. tamam sen aynşıtaynsın git uyu şimdi.


  • mehmettt  (09.01.13 22:59:12) 
Mesela geçen yıl geometri (lys) ve türkçede (ygs) yorum ağırlıklı çıktı, insanlar döküldü. Olay günde 50 test çözmekte bitmiyor yani.


  • gerzekali final edition sp1  (09.01.13 23:01:55) 
@mehmettt günde yarım saat çalışarak kazandım gibi bir şey yazdığımı sanmıyorum.ayrıca neyin artistliğini yapacağım burada onu anlamadım?ne ben başkasını tanıyorum ne de başkası beni.


  • mesa  (09.01.13 23:04:51) 
günde 12 saat çalışmak ne ya. 4-5 saat deseniz tamam da bu ne ya. bu kadar da gaza gelmeyin la.


  • geberix  (09.01.13 23:05:26) 
hiç dershaneye gitmeden Tm'de 10 000 e girdim.Ortalama 4-5 saat evde kendim çalışmıştım.Sözelde de 4000 lerdeydim.

ama şöyle birşey var ki bu sınava milyonlarca insan giriyor.Ne kadar çok çalışma o kadar çok başarı.Ben günde 300 soru çözerken, 1000 tane çözen arkadaşlarım vardı.Doğal olarakta benden yüksek puan yaptılar.
  • pierre bezukhov  (09.01.13 23:08:34) 
ÖSS'ye 6 sene önce girdim, ciddi ciddi günde 2-3 saatten fazla çalışma gerektirdiğine inanmıyorum. Bİlgisayar, internet, cep telefonunu at, günde 2-3 saat dershanede gördüğün şeyi tekrar et, kitaplardaki testleri çöz. Bitti. Bu kadar.

Ha ben yaptım mı, hayır. Bilgisayar falan vardı, farklı durumlar vardı, sikko yerlere düştüm. Ama gerçekten kolay bir sınav.
  • roket adam  (09.01.13 23:38:29) 
2009'da girdim öss'ye ben de. 10-12 saat çalışan çok çok fazla arkadaşım vardı ancak onların yaptıkları binlerce soru çözerek soruları ezberlemeyi tercih etmekti. dershane ve lisedeki bu arkadaşlardan başarılı olanlar (başarı = ilk 5000) düşünüyorum da 6-7 taneydi. başarılı olamayan elemanların sayısı ise yaklaşık 25-30 falandı. böyle bir teknik tercih edilebilir, ancak çok disiplinli bir şekilde soruları iyi ezberlemek ve gerçekten pek çok kitabı bitirmek gerekiyor.

2-3 saat çalışarak da başarı elde edilebilir, ancak o zaman da konuları gerçekten anlamak gerekiyor. böyle bir durumda da soruları hızlı çözmek için antrenman maksatlı soru/sınav çözmek gerekiyor. soruları ezberlemediğinizden her soruda mantık yürütmeye çalışıyorsunuz dolayısıyla zaman kısıtı altında sınavı bitirememekle sonuçlanabiliyor. antrenmanlarla tecrübeyle bu soruda böyle yapmıştım diyorsunuz belli bir süre sonra.

birbirinden farklı iki yöntem var bence, bu yöntemden herhangi birini seçmek kişiye kalmış. birini 6-7 saat çalışıp soruları ezberliyor diye itin götüne sokmak da gereksiz la bu diyerek, ya da 2-3 saat çalışanı yermek de gereksiz. kim kendini nasıl rahat hissettiriyorsa öyle çalışsın.

bahsettiğin duyuruya da baktım, kişi ilk yönteme inanmış bu doğrultuda tavsiyeler istemiş, tabii ki 4-5 ay boyunca o kadar az uyku ile süreklilik sağlamak pek olası görünmüyor ama bu yargıyı değiştirmekten ziyade soruya yönelik çözümler sunmak daha doğru olurdu benim fikrime göre.
  • 4s  (09.01.13 23:56:12 ~ 23:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.