[]

British shorthair cinsi kedi ..

Tüm gün çalışıyorum akşamdan akşama eve geliyorum. yanımdayken bazen öyle deliriyor ki ne yapsam olmuyor. kedi 6 aylık. ordan oraya zıplamalar delirmeler parçalamalar üzerime doğru pusuya yatıp aniden atlamalar.. ne yapılmalı sizce ? ceza mı vermeliyim.




 
Hem akşamdan akşama eve geldiğinizi itiraf edip hem de ceza mı vereyim diyorsunuz? Yuh artık.
6 aylık bir kedi, bütün gün evde yalnız başına kalıyorsa elbette sıkıntıdan patlar. Muhtemelen işten de yorgun dönüyorsunuz ve ilgilenemiyorsunuz, hayvan ne gündüz ne gece ilgi göremiyor. Eve geldiğinde seviniyor oynamak falan istiyor besbelli ki atlayıp zıplıyor üzerinize.
Ceza verecekseniz kendinize vermelisiniz bence kediye değil.
Çözüm: ya yanına başka bir arkadaş daha almak ya da "bakamıyorum ben buna"yı kabullenip daha iyi bakılacağı bir aileye yuvalandırmak. İkincisi pek tercih edilmemeli yine de.
  • buff  (09.01.13 21:24:10) 
Niye ceza veresiniz?

Zıbırcık akşama kadar sıkılıyor, muhtemelen bir köşede uyukluyor. O enerjinisi boşaltma ihtiyacı duyuyor ve siz akşam eve gelince bu ihtiyacını sizinle oynayarak gidermeye çalışıyor.

Ceza vermek yerine, mümkün oldukça daha çok vakit ayırmayı ve evde oynayacağı oyuncaklar, toplar, tırnak törpülemesi için direkler(bir adı vardır bunun ama bilmiyorum) ve benzeri şeyler almayı deneyin.

Buna ilaveten, biraz empati yapmayı da deneyin.
  • otonom  (09.01.13 21:26:05 ~ 21:27:16) 
mutlaka ikinci kediyi al, hem sen hem kedin rahat eder. hazir 6 aylikken alismasi da daha kolay olacaktir. biz de yasadik ayni seyi, garibim evde skiliyor, napsin butun gun ?


  • jander  (09.01.13 22:10:53) 
kedi hayvanından ne beklediğinizi gözden geçirmelisiniz öncelikle.son derece hareketli, avcı ruhlu, sosyal bir hayvandır kedi. sadece otursun ve güzel görünsün diyorsanız keşke yastık alsaydınız.
bunun dışında ceza vermeyin tabi, kediye kedilik yaptı diye ceza mı verilir? ya yanına başka bir kedi alın, sizin açınızdan zorluk seviyesinde bir değişme olmaz, sadece kedi sosyalleşme, oyun ihtiyacını diğer kediyle gidermiş olur, size bulaşmaz. ha tekrar diyorum, kediyle oynamak, delirmek, koşturmak zıplamak istemiyorduysanız neden kedi aldınız ki?
pusuya yatıp atlamak bir kedi için nefes almak gibi bir şey.nefes aldığı sürece de bunu cezayla falan engelleyemezsiniz, zaten kedinizi sizle oyun oynamak istediği için cezalandırmayı düşünmeniz bir garip.
alternatif bir öneri olarak kediyi öldürüp bir taxidermy uzmanına teslim edebilirsiniz, hem hiç büyümez, hem güzel güzel bir köşede durur, inanır mısınız sıçmaz bile, hem de bu atlama zıplama gibi korkunç şeyleri önlemiş olursunuz sdkjafndsn
  • alice practice  (09.01.13 22:11:02) 
öldürdünüz ak bi sakin olun kimseye bi ceza vs verdiğim yok :) sadece ilk kez kedi besliyorum ne yapmalıyımın cevabını arıyorum. ayrıca kediyi çok sahiplendim ve sevdim.ama asıl sahibi kişisel sebeplerinden ötürü bana verdi yavrucağı. keza hergün yanımdan başka bi yerde uyumuyor ve eve gelince üzerime atlayacak kadar çok özlüyor. yanisi, dediğim hareketlilik durumlarından başka bi olay yok ve olay da değilmiş normalmiş..

şimdi 2. kediyi alacak ev hacmine sahip değilim. ama tüm günde evde yalnız sıkılmasına gönlüm razı olmuyor. ama yapacak pek bişey de yok gibi :/
  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (09.01.13 22:28:11) 
bol bol oyuncak alın o zaman, çeşitli boy ve ebatlarda, çıngıraklı, ıvır zıvırlı toplar mesela, içine girip çıkabileceği kutular da olur, severler kedicanlar böyl şeyleri.bir de kedi oltası denilen bir oyuncak var, oturduğunuz yerden sadece kolunuzu sallayarak hayvanın bütün enerjisini atarsınız.


  • alice practice  (09.01.13 22:32:29) 
kimseyi dinlemeyip ceza versen bile anlamayacaktır, köpek değil ki. agresifleştirirsin yavruyu yapma sakın.

"ordan oraya atlamalar, delirmeler" falan sen geldiğin heyecanlandığından yapıyordur.

o pati atmayı yapmayan bi kedi yok, doğasında var.
  • april12th  (09.01.13 23:43:41) 
hemen laser pointer alın, akşam eve gittiğinizde yorgunluktan dolayı oynayamıyorsanız oturduğunuz yerden de pekala yumurcağı oynatabilirsiniz. 8 senedir bi' British Short Hair ile birlikte yaşıyorum. Son dönemde akşam 6:30 - 11:00 kursa gittiğimden dolayı ben de eve geç geliyorum bütün gün yalnız kalıyor Apo, akşam geldğimde deli gibi oynamak istiyor - evet sekiz yaşında - ben üstümü değişmeden kucağıma alıp biraz gezdiriyorum evin içinde, seviyorum, oynuyorum, mamasını ve kumunu kontrol ediyorum sonrasında da laser pointer ile koşturuyorum evde:) Çok hoşuna gidiyor.
% 100 çalışacak, emin ol:)

  • charlesbukowskiineksi  (10.01.13 07:54:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.