[]

Photoshop vs Corel Draw

Amatör olarak, web tasarım, logo tasarım, dijital fotoğraf düzenleme vb. işlerle uğraşıyorum. orta-üstü seviyede fotoşop biliyorum. bu aralar corel draw öğrenmeye çalışıyorum fakat ne zaman internet üzerinden cd derslerine baksam "lan ben bunu ps'da da yaparım" diyorum. bitmap-vektörel olayını es geçerek, bana pratik olarak corel ile ne yapılır (ps ile yapılamayan mesela) anlatablir mi? yani kasıp corel de öğrenmeye çalışacam ona göre.




 
Corel de yaptığın bi çok şeyi photoshopta yapabilirsin, photoshop corel'e nazaran daha pratik olduğu için daha da severek yaparsın. Amatör olarak çalıştığın içinde muhtemelen düşük dpi çalışıyorsun datalarını buraya kadar problem yok ama iş biraz daha profesyonelliğe dönünde işler değişir.
Mesela diyelim ki elinde çalışman gereken bir logo var bunu corelde çizdin cdr olarak kaydettin daha sonra photoshop'a aldın gerekli işlemleri yaptın işini hallettin, yarın öbür gün aynı logoyu kullanarak ama daha büyük ebatta bi çalışma yapman gerekiyor bu durumda photoshop ta ki logoyu alır image size büyütürsen pixel pixel çirkin görüntüler çıkar ama cdr dosyanı istediğin ebatta kullanabilirsin vektörel olduğu için ne kadar büyütürsen büyüt hiç bir şey olmaz bu bana göre çok önemli.

  • ignesiz bal bocegi  (08.01.09 15:51:44) 
anladığım kadarıyla imajlar baskıda kullanılmayacaksa corel e gerek yok.


  • november rain  (08.01.09 15:57:16) 
Yani evet


  • ignesiz bal bocegi  (08.01.09 16:09:11) 
iyi de fotosop zaten vektorel cizim desteklemez ki ? vektorel calısacaksan zaten ilustrator var.


  • bryan fury  (08.01.09 19:06:07) 
valla ben coreldraw kullanıyorum ama keşke fotoşop'u çok iyi bilsem diyorum.
burdan hesapla.

  • etna  (08.01.09 23:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.