[]

aksiyon müzüğü...

filmlerde aksiyon sahnelerinde çalanlar gibi senfonik ve sert müzikler arıyoruz (tartışma programındakiler gibi değil ama). fragman yapıyoruz da kendi çapımızda. beleş olması lazım bu durumda tabii. var mıdır bildiğiniz, bu tür müzikleri beleş bulabileceğimiz siteler? teşekkürler.




 
çeşitli radyolarda. biraz ondan biraz ondan alıp yapıyorlardı.


  • dambil  (08.01.09 15:01:23) 
eğer kamuya açık bir şekilde yayınlayacaksanız, telife konu olmaması çok zor. dikkatli davranmanızı tavsiye ederim. zira hazır olarak kullanmak isteyeceğiniz yayınlanmış bir eserin farklı telifleri sözkonusu.

1) Eser sahipliğinden kaynaklanan haklar: bu eserin söz yazarı, bestecisi ve aranjörüne ait haklardır. bu tip hakları ya eser sahiplerinin kendileri, ya da onların bağlı oldukları publishing şirketleri takip ederler. eser sahibinin ölümü üzerinden 70 yıl (galiba) geçmiş olan eserler anonim ya da public domain olarak işlem görürler.

2) mekanik haklar: ilk maddeye ek olarak belirli bir kaydın audio/video formatında yayınlanmış halinin hakları. bu genellikle o kaydı yayınlayan yapım şirketine aittir. eser sahibinden eserin kullanılmasına dair izin alsanız bile o kaydı kullanmak istediğinizde bir de mekanik hak sahibinden izin almanız gerekir.

tabi bunlar hukuki prosedür. hak takibi yapan kurum ya da kişilerden birisinin kullandığınız eseri yakalaması durumunda işleyecek bir süreçten bahsediyorum.

bu durumda aradığınız tarzda birşeyin hakları korunmayan (public domain) statüde olması gerekiyor. bu tür kayıtları da ağırlıklı olarak sample müzikleri promosyon olarak beraberinde veren audio editing ya da sequencer programlarında bulabilirsiniz.
  • dewres  (09.01.09 02:46:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.