[]

domain sizce gelecek için iyi bir yatırım olabilir mi ?

Merhaba arkadaşlar,

Domain sizce gelecek için iyi bir yatırım aracı olabilir mi? düşünüyorumda bundan 10 sene önce 100 tane kısa kelime tarzı domain alıp bugüne kadar getirebilseydim herhalde milyon dolarlarım olabilirdi? sizce de öyle mi ?

iyi isimler domainler ararım genelde hep almayı ertelerim unutulur. ama dün iki tane domain aldım. birini yeni yayına başlayan www.alanadlari.com' a ekledim. bir umut satılmasını bekliyorum.

domain satışında tabi ki domain geçmişi yaşı önemlidir ama farklı kısa etkili isimler bulunup araştırılıp domain alarak domain alıp satmadan para kazanmak doğru mu ?

aşağıdaki linkte satmaya çalıştığım domaini görebilirsiniz hep kafamda olan freelance ilan iş sitesi projesiydi. hayata geçirecek maddi imkanım olmadığı için siteye koyup satılır mı diye şansımı denemek istedim.

www.alanadlari.com

son olarak ingilizce bir domainim var onuda satmak istiyorum yabancı sitelerde satılması daha kolay olacak gibi geliyor nerde nasıl satabilirim ?

yorumlarınızı görüşlerinizi bekliyorum teşekkür ederim

EDİT: www.alanadlari.com linkteki domaine 500 bin dolar değer biçilmiş. :)

 
paha biçmeye her türlü biçilir. onu geçeceksin. ama yüzük.com gayet güzel. 100 milyara gider.

bunun dışında aldığın alan adının ikamesi olmayacak. buna dikkat edeceksin. yani ben kariyer sitesi açsam neden sana para bayılayım? freelancekariyer.com değil de, serbestkariyer, morkariyer, hepkariyer. yani dilediğimi alır hayatıma devam ederim. ki zaten yabancı kelime var içinde ve yazılımı, akılda kalışı çok zor.
  • nezaretten taharet  (09.01.13 17:52:10 ~ 17:52:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.