[]

Duyuruyu kötü emellere alet etmek

Selamlar,

Özet:
İşimizi doğru yapmazsak eğer başkalarının da işlerini doğru yapmalarını hangi hakla bekleyebiliriz?



Gazetede ve ekşi sözlükten duydum, malum örgütün sızdırdığı bir takım belgeler vs. Bilmediğimiz kimbilir neler dönüyor başka. Biraz da ondan canım sıkıldı, şunları yazıyorum.

Size de oluyor mu bilmiyorum, zaman zaman buradan kopya, ödev yapma yardım kuruluşları, hocaları kandırma gibi konularda binbir türlü sorular geliyor. Bunları gördükçe benim midem bulanıyor. Bir şey de diyemiyorsun, sanane oluyor ondan sonra.

Bu kişiler şunun farkındalar mı acaba, hayatlarının bir veya bir sürü dönemlerinde büyük bir olasılıkla haksızlıklarla karşılaşacaklar (bkz. sınav skandalları, torpil vs), zarar görebilecekler ve bu haksızlıklardan doğal olarak şikayet edecekler. Şimdi aynı haksızlığı kendileri yapıyorlar, başkalarının öyle veya böyle hakkını alıyorlar (not, mezuniyet vs.). Alt tarafı beş on puan diyenleri duyar gibiyim, ama bu işler ufak ufak başlar. Ayrıca daha çok onlardan korkmak lazım belki de.

Yahu şimdi, yarın karşılaşacağınız bu durumlardan nasıl şikayet edeceksiniz diye sormak istiyorum, hakaret etmeden. Merak ediyorum gerçekten. Aklınıza kendi yaptıklarınız gelecek mi? Yani ben şu derste kopya çekmiştim, şimdi birileri de kpss'de kopya çekti. Yani yaptığımı buldum filan gibi şeyler akla geliyor mu???

Sen işini doğru yapmazken, milletvekilinden, doktordan, hakimden, pilottan, su tesisatçısından, polisten vs vs vs den işlerini doğru yapmalarını beklemeye ne diyorsun? Biraz utanmazca olmuyor mu?

Mesaj göndermek yerine burada tartışalım, olur mu?

Önemli not: Amaç kalp kırmak değil

 
ben illegal bir duyuru gördügüm zaman ispikliyorum. benzer seyler, ödev, para ile proje, kopya, illegal durumlar etc. ama pek silinmiyorlar genelde.


  • serabetan  (08.01.13 15:18:18) 
aslinda tartisilacak pek bir sey yok, insanlar nasil gormek istiyorsa oyle goruyor zaten. arada sinav gozetmenligi yapan biri olarak soyluyorum, oyle ogrenciler var ki yuz veriyorsun astarini istiyor, kac kere uyarsan da hala yapmaya devam ediyor, ve yuzleri bir kere olsun kizarmiyor. ozellikle ozel universitelerde parasini veriyorlar ya her sey serbest onlara. tamamen yetisme tarzi ve egitimle alakali diye dusunuyorum. sanirim yeni nesil boyle, ani kurtarma cabasi icindeler, ilerisini ya da bunun ahlaki boyutunu dusunmuyorlar.


  • o degil dee  (08.01.13 15:32:37) 
zaten para karşılığı ödev yapmak, yaptırmak, doktora tezini başkasına yazdırmak falan bu sitede yasaklandı. görürsek siliyoruz. görmezsek de ispiyonladığınız takdirde siliniyorlar. o yüzden görmemizi beklemeyin, gerekiyorsa ispiyonlayın veya yetkiniz yoksa mesaj atıp uyarın. altına "soruya cevap olamyacak" şekilde "kopya kötüdür" yazıp görmemizi beklemeyin.


  • kibritsuyu  (08.01.13 16:06:33) 
savunmak için söylemiyorum. şikayet etmenin doğru yolunu gösteriyorum.

hangi duyuruymuş o ben de görebilir miyim?
  • kibritsuyu  (08.01.13 17:02:52 ~ 17:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.