[]

Hdd Media Player hakkında derin sorularım var

arkadaşlar 500 - 750 gb ve 1tb alana sahip hdd media playerlar gördüm. markası sanırım smartmedia gibi birşeydi. yalnız bunlar hakkında çelişkili yorumlarda bulunulmuş. birileri altyazıları göstermede problem oluyor demiş .birileri geç açılıyor demiş. birileri ses kalitesinde problem oluyor demiş. ağzı olan konuşmuş. şimdi benim sorum şu sizce bu aleti almaya değer mi? yoksa normal bir hdd alıp laptopla beraber kullanmalı mıyım? bir sorumda şu eğer harici hdd alırsam devamlı laptopa takılı durup download etmem aletin çabuk bozulmasına sebep olur mu?




 
haklarinda genel olarak guzel seyler okumadim. cok ilkel bence o aletler. altyazi, destekledigi formatlar vs her seyi falsolu.

bir de soyle bir sey var belki ilginizi ceker (bkz: popcorn hour) son donemde en dikkat cekici alet bu diyebilirim. kendi uzerinde hdd'si olmadigini belirteyim. lcd tvniz veya plazmaniz varsa boyle bir sey dusunmelisiniz.

yok benim lcd tv'im yok uzunca bir surede alamam herhalde diyorsaniz o zaman laptop veya htpc dusunebilirsiniz.

bir de western digital'in media tank'i var. onun ozellikleri smart media 'ya bakarak cok daha iyi ama onu da pek tavsiye etmem acikcasi. gelecegi yok o aletlerin.
  • entrapmen  (08.01.09 00:54:14) 
Dün Western Digital HD TV Media Player siparişi verdim netten. Uzun süre araştırdım en mantıklısı bu geldi. Her türlü dosya formatını desteklemesi süper. Mkv ve blueray ripleri oynatabilen playerlar bir elin parmaklarını geçmez ve fiyatları çok pahalı. Bunu 99$ a görünce aldım hemen. 1080p çıkışı falan da var. Altyazı boyutu ayarlanıyor o da iyi. Türkçe karakterlerde sorun çıkarıyormuş ama zannımca ürün yasal olarak Türkiye'de satışa sunulunca (20 ocak diyorlar) onun da çaresine bakarlar. İlk firmware update'inde bir dünya yenilik gelmiş. Yunanca,rusca altyazı dilleri falan eklenmiş. Türkçe de yakındır. Ha bir de dijital ses çözücünüz yoksa (direkt tvden alıyorsanız sesi) DTS kodlu filmlerde ses alamazsınız. DTS çözücüsü yok içinde.

Laptopa sürekli bağlı kalan hdd nin ömrü elbet normalden daha kısa olur. Downloadlar tamamlandıkça kopyalayıverin arada.
  • neronas  (08.01.09 01:28:58) 
neronas'in yaptigini yapiniz.

bir alternatif'te philips'in usb 2.0 portlu divx calarlari var, onlara external hdd bagliyorsunuz okuyor divx calar.
  • compumaster  (08.01.09 02:59:12) 
download konusunda bir sorun olmasi sacma olur. normalde download yaptigin zaman bilgisayarin hdd sine kaydediyor direk. olsaydi bilgisayarinin hdd si giderdi basta. benim wardi 500 gb external. downloadlari direk oraya yapardim, kapatmazdimda. bir gece ansizin gitti ama sanirim yere dusurmustum bikackere ondan dolayi gitti.


  • sanio  (08.01.09 07:35:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.