[]

tanrı yada koruyucu bir gücün kanıtı değil mi?

bugün liseliliğim tuttu. mesela kar yağması. koca gezegen'de bit kadar dünyaya yağan kar'ın hep manzaralık şekilde yağması öyle değil midir? misal bir sabah uyandığımızda 3 km kar altında boğulurken uyanabilirdik. yada kilometrelerce yukardan gelen kar tanelerinin kimyasal, fiziksel değişimler sonucu tahrip edici boyut ve şekillerde düşmemesi vs.. siz ne düşünüyorsunuz?




 
değil.


  • nofearman  (08.01.13 11:54:06) 
Alakası yok.


  • hadji  (08.01.13 11:55:47) 
öyle olsaydı öyle olurdu ama değil diye düşünüyorum. fizik kuralları belli işte.

bi de bazen "insan niye ikide bir her anlayamadığı şey için olağanüstü neden uydurmak isteyecek kadar ezik" diye de düşünüyorum.
  • mistreated  (08.01.13 11:56:33 ~ 11:57:47) 
Cok yanlis yerde sordun soruyu.
Ama bence oyle. Mukemmel bi guzelligin parcasi olmaya calisiyoruz, aramizda bazi vicdani bozuklar ortaligi karistirmasa cok daha guzel olacak hersey.

  • lazuri  (08.01.13 12:04:52) 
böyle durumlarda hep askerliğimi hatırlıyorum. bi huucu eleman vardı bizim karakolda. geceleri devriyeye çıkmadan önce koğuşa yat verildikten sonra vakit geçirmek için tv izlerdik. genelde de nat geo wild açık olurdu (o kadar da entel bi karakolduk). bu abimiz tv izlerken sürekli ve sürekli ve mütemadiyen "bisss" diye başlayıp içinden devam ediyordu. arada coşup salavat getiriyordu falan. en çok da "şu allahın mucizesine bakın! mucize mucizee! mükkemmel bir olay" diyordu. genelde böyle zamanlarda ekranda bir kaplan götünü yaymış yatıyor, ya da yılan fare deliğinden av yakalamaya çalışıyor ya da ne bileyim bir maymun götünü kaşıyor gibi çok sıradan olaylar oluyordu...

sanırsam anlatabildim :)
  • loveinaflipbook  (08.01.13 12:08:38) 
pagan olmuşun haberin yok.


  • kediebesi  (08.01.13 12:09:09) 
@miserated; gerçekten olağanüstü bir yerde yaşadığı için olabilir mi? bilim sana insan vücudunun mükemmeleyitinden bahsedebilir; ama nasıl oluyor cevabını veremez.

@kediebesi; zaten dinsizim.
  • dokunmakalbime  (08.01.13 12:11:27) 
@dk


"Mükemmel dizayn

Evrim karşıtlarının, sürekli olarak, canlıların mükemmel bir şekilde “dizayn” edildiklerini, bütün canlıların şaşmaz bir incelikle işlev gördüklerini kafalara yerleştirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Onlara göre bu mükemmelliğin tepe noktasında tabiî ki insan yer almaktadır. İnsan, ruhu ve düşünceleriyle tüm canlılardan daha üstündür, hatta diğer tüm canlılar ona hizmet için yaratılmışlardır.

Ancak durum hiç de evrim karşıtlarının ileri sürdüğü gibi değildir. Hemen her insanın bir (bazen de birkaç) organının yaşamının belli bir döneminde ya da tüm yaşamı boyunca yeterince işlev görmediğini, hastalandığını hepimiz biliriz. Bunu görmek için hastanelere gitmeye de gerek yoktur. Yani yaratılışçıların söylediğinin aksine, insan mükemmel tasarlanmış, şaşmaz hassaslıkla işleyen bir organizma değildir. Tüm canlılar gibi insan da hâlâ değişmenin sancılarını çekmektedir.

Bu konuda birkaç örnek verelim. İnsanların hemen hepsinde üçüncü azı dişi (yirmilik diş) sorun yaratmaktadır. Bu dişler ya eğri çıkmakta ya da çıkıp işlev görmedikleri için çabucak çürümektedirler. Sonuçta neredeyse tüm insanların bu dişlerle başı derttedir. Sizce bu mükemmel bir “dizayn” mıdır? Bunun tek mantıklı açıklamasını evrim kuramı içerisinde bulabiliriz. Çünkü insanda çene boyutları gittikçe küçülmekte ve dolayısıyla dişler, küçülen çenede yer bulmakta güçlüklerle karşılaşmaktadırlar. Küçülmeden en fazla etkilenen dişler, diş kavsinde en arkada yer alan üçüncü azılardır.

Ayrıca ductus deferens’in ve nervus laryngeus recurrens’in onca yolu dolanması da mükemmellik yerine evrimsel bir kusuru göstermektedir."

evrimagaci.org
  • mistreated  (08.01.13 12:45:26 ~ 13:28:02) 
@agy3

bütün bunları söyledikten sonra bi de o son cümleyi söylediniz ya, hey yavrum hey
  • mistreated  (08.01.13 12:48:05) 
bu kusursuz düzen kesinlikle Pain senseinin ürünüdür. aksi takdirde böyle bir şeyin olmasına ihtimal dahi yoktu.


bu kusursuz düzen kensilikle zeusun ürünüdür aksi takdirde boyle birşey olamazdı.

bu kusursuz şey kesinlikle Allahın hikmeti oyksa böyle birşey olamazdı.
bu kusursuz düzen kesinlikle atalarımızın ruhunun dünyayı korudugunun işareti yoksa boyle bısey olamazdı.

bu kusursuz duzen kesınlıkle uzaylıların işi yoksa boyle bırsey olamazdı.

bu kusursuz duzen kesınlıkle bir ev hanımının işi yoksa boyle birşey olamazdı.

bu kusursuz duzen kesınlıkle bilgisayar programı aksı takdırde boyle bırsey olamazdı.
  • kennym  (08.01.13 12:53:03) 
sana hediye olarak şu parçayı gönderiyorum.
www.youtube.com

  • kediebesi  (08.01.13 12:55:54) 
Bazı yerlere güzel güzel, bazı yerlere bela gibi iner kar, bazı yerlere ise inmez, hatta güneş kavurur. Yağmur yağar, rahmet der kimisi, kimisinin ise evini su basar, sel götürür, çoluk çocuk boğulur, ekinler gider.

İşler yolundayken bunu tanrının varlığına bağlayan, işler yolundan çıktığında isyan edecek tanrı arayabilir, veya günah/cehennem korkusuyla acısını içine gömmeye çalışır.

Hiç mi akıldan geçmez, "ya bu işlerin tanrı vb ile alakası yoksa" diye? Bir tanrı olsa bile, bu kadar galaksi (yaklaşık 100.000.000.000) ve onlardan herhangi birinin (Samanyolu) yaklaşık 100.000.000.000 adet yıldız sisteminden herhangi birinin (güneş sistemi) bir gezegenindeki kar seviyesini ayarlamaktan veya birilerinin işini gücünü ayarlamaktan başka derdi olmaz mı? Bütün dünyanın toplam dertleri bile, bilinen evrendeki toplam olası derdin 1/10.000.000.000.000.000.000.000'u kadar sayılır.

Güzel birşey olur, hemen "allah var"
2 yaşında bebek hastalıkla boğuşarak acılar içinde ölür, o zaman isyan/sabır?
Oysa bunlarla bir tanrı neden ilgilensin ki?

Geçelim lütfen.
  • el yazisi  (08.01.13 13:05:33) 
stephen hawking de diyor ki;

"we see the universe the way it is because we exist."

yani; evreni bu şekilde görüyoruz çünkü aksi olsaydı hiç varolmazdık. bu tip sorulara kuramsal fizikten yardım almaksızın ancak metafizik yanıtlar verilebilir. örn. m-kuramı doğruysa ve aslında ortada bütün olasılıkların mümkün olduğu sonsuz sayıda evren varsa bizim evrenimizin tek farkı içinde bunu akıl edebilen canlı varlıkların koşturmasıdır. yani bütün bu varoluş aslında varolmanın sebebi değil sonucudur.
  • thalamus  (08.01.13 13:45:41) 
van da depremzedelerin üstüne yağarken misal ;pek de o kadar hoş değildi sanki.


  • spy of soul  (08.01.13 14:46:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.