[]

cep telefonu ve sağlığa zararı

hani derler ya yatarken kapalı olsun, aynı odada olmasın vsvs

bu android telefonlarda telefon kapandığı zaman alarm çalmıyor. mecbur uçak moduna alıp 1-2 metre yanıma koyuyorum. bu da sağlığa zararlı mıdır ki?


 
şebeke ile iletişime geçmediği sürece sorun yok.


  • nofearman  (08.01.13 10:13:09) 
hatsız yap gıtsın yatarken.


  • cokponcik  (08.01.13 10:47:13) 
Telefonların maksimum radyason yayma zamanı, arama geldiğindeki ilk birkaç saniye ve de yakın şebekedeki arıza nedeniyle daha iyi çeken baz istasyonuna geçiş zamanları. Mesela şebeke çok az çekiyor/çekmiyor gibiyse telefonu hiç yanına alma, tabii ki uçak modu en iyisi.


  • Tutkun  (08.01.13 11:32:41) 
derler ki:

yatarken telefon nerede duruyorsa aynı mesafeyi düşün. hoparlörün o kadar uzağına yerleştir. telefon seste değişikliğe neden oluyor mu omuyor mu? telefonu bir çaldır değişiyor mu değişmiyor mu?

samsung chat 335 dibinden dahi etkilemiyor ancak ablamdaki nokia c bişey bişey 1-2 metreden durduk yerde arama olmaksızın cızırdatıyor.

şimdi bu şehir mitinin de doğruluğunu sorgulamak isterim. Ama muhtemelen etki alanına dair ipucu vermesi mantıklı.
  • wiillii  (08.01.13 12:25:41) 
uçak modunda zaten herhangi bir yayın yapmıyor.

açık olsa bile telefondan çıkan radyo dalgalarının canlılara zarar verdiğinin bir kanıtı yok.

şöyle düşün zaten her an uzaydan ve güneşten gelen telefondakinden daha fazla kozmik radyasyon ve radyo dalgalarına maruz kalıyorsun
  • orpheus  (08.01.13 13:08:02) 
elektromanyetik radyasyon ile iyonize radyasyon farklı şeyler. insan vücudunun kendisi bile radyasyon yayar ona bakarsanız :) hiç bir zararı yok diye biliyorum. bilmem kaç birimi bilmem kaç cm2 de bilmem kaç derecelik ısı artışına sebep oluyor. saç kurutma makinaları elektrikli sobalar falan bunun bin katı falan. rahat olun.


  • mercyrium  (08.01.13 15:04:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.