[]

Kış lastiği var iken karlı yokuş çıkarken zorlanma durumları

Karda kışta hiç sürüş tecrübem yok baştan belirteyim. Bu akşam hazır kar varken yeni Petlas kış lastikleri ile deneme yapayım dedim. ABS çok çabuk devreye girdi, düz yolda hafif kaymalar oldu ve aşağıdaki fotoğraflarda görülen yokuşu zar zor çıktım. Bu tip bir yokuş ve görülen kar seviyesinde zorlanma normal midir? Başka bir kış lastiği olsa sonuç nasıl olurdu sizce? Eğri büğrü lastik izleri de bana ait.

g1301.hizliresim.com
g1301.hizliresim.com
g1301.hizliresim.com

 
yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltsin. kar lastiği karda işe yarar. sizin fotoğraflarda buzun üstüne kar serpiştirilmiş gibi. o yüzden buzda da kaymışsınız. normal


  • ykyt  (08.01.13 01:16:44) 
buz varsa normal.


  • zgrydn  (08.01.13 01:17:38) 
kaçla kalkış yapıyosun hocam? ikinci viteste yarım debriyaj denemeni tavsiye ederim.


  • njtbcrn  (08.01.13 01:33:42) 
ben de mesela birinci viteste minimum gazla sabit hızda gidiyorum. kaymalar olmuyor. bizim yokuş bunun üç katı ve bi de sonunda u dönüşü var.


  • it's just a cigarette  (08.01.13 01:37:26) 
bunun 2 katı dik yokuşu, benzer koşullarda ve minivan tipi aracımla kış lastikleri takılıyken zorlanmadan çıkıyorum. iniyorum da elbette aynı şekilde. ha sağa sola kıçı başı kayabiliyor ama kontrolüm altında oluyor araç. sen dümdüz yolda gider gibi gitsin diyosan o iş yaş. :))

bi de aracın arkadan itişliyse biraz daha sıkıntılı olabilir. önden çekişli araçlarda sıkıntı olmaz asla bu yokuş.
  • hevipeyra  (08.01.13 02:19:36) 
olacakla buza çare yok derler bizim orada.. bizim orası soğuk bir yer..


  • drdolantin  (08.01.13 07:28:51) 
ben de petlas kullaniyorum ve cok daha dik yokuslari sorunsuz cikiyorum. buz olabilir.


  • 65 derece  (08.01.13 09:28:02) 
Araç arkadan çekiş mi?


  • arnold schwarzeneger  (08.01.13 09:58:43) 
Araç önden çekişli. 1. viteste çok yavaş çıktım. Gazı biraz artırdığımda patinaja meyilli olduğunu görüp yavaş gaz verdim tekrar. Yokuşta durup kalkış yapmadım. Buzda kayma yaptığını daha önce tecrübe ettim fakat akşam baktığımda karın altında buz yok gibiydi.


  • turcino  (08.01.13 10:30:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.