[]

Bu şekilde çalışan bir web sitesi var mı?

Bir arkadaşım az önce bir mesaj attı. Cevap veremedim. Belki içinizde bilenler vardır.

Kulüp üyeleri x sitesinde bir araya gelip belli bir ürün için grup oluşturup, o ürünü maksimum y fiyatına almak istediklerini belirtiyorlar. yeterli miktara ulaşınca site bir şekilde tedarik ediyor ve kullanıcılara uygun fiyata almış oluyor. Site de para kazanıyor.

Var mı böyle bir site a dostlar?

 
çok emin değilim ama sanırım sanal pazar'da buna benzer bir uygulama var. daha doğrusu daha önce çalıştığım şirkete bayilik anlaşması için geldiklerinde olduğunu söylemişlerdi. ama yanlış hatırlamıyorsam, satıcının böyle bir grup oluşturması ve istediği müşteriyi bu gruba dahil etmesiyle mümkündü. sen müşteri olarak olaya müdahil değildin. mesela x firması olarak bir dernekle anlaşıp üyelerine internet üzerinden özel bir indirim uygulayacağını vaad ediyorsun. sonra sanal pazar'daki sayfanda özel bir indirim tanımlıyorsun. vereceğin kodla üye olan müşteriler doğrudan bu indirimli fiyatları görüyor.

şimdi mabadımdan savuruyor da olabilirim ama anlattıklarından aklımda kalan buydu.
  • kaoss  (07.01.13 20:31:25) 
Aslinda groupon, markafoni, trendyol gibi sitelerin cikisi bu mantiktan geliyor. Anlattiginizin uygulanabilir hali bunlar bence. Sadece bir urun icin grup olusturulmasi, grupca maksimum fiyat belirlenmesi ve sitenin bunu tedarik etmesi pek verimli bir sistem degil sonucta. Varsa da bu sitelerin pek bilinmiyor olmalarinin nedeni de budur bence.


  • seoman  (07.01.13 20:36:27) 
ya buna benzer bi site vardı aslında. sitede ürünler vardı; "işte şu kadar kişi isterse fiyat bu olacak" diyordu, ürünün altında da isteyen/kalan kişi sayısı oluyordu. ama adını unuttum...


  • late viper  (07.01.13 21:27:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.