[]

mühendislik mezununa finans alanında iş buldurabilecek sertifika programı

var mı? mesela ben cfa diye bir program duymuştum ama emin değilim buna girebilmek için hangi bölümden mezun olmak gerektiğine. işte cfa tarzı yani saygın ve sınavla alınan ya da yoğunlaştırılmış kurs sonunda verilen bir sertifika var mı? elbette bunları almak kolay olmayacaktır ben sadece mühendislik mezunlarının bu alanda seçenekleri nelerdir bunu öğrenmek istiyorum




 
ne mühendisi olduğun önemli.. makine, endüstri, işletme mühendisleri bankaların MT sınavlarına girerek rahatça iş kapabiliyorlar. bunların dışında çok alakasız bir mühendislikse iyi bir okulda yüksek lisans şart ama ona da alınman zor çünkü bir şekilde finans sektörüyle alakalı bir iş tecrübesi vs arıyorlar yüksek lisans için de..


  • poison  (07.01.13 19:51:50) 
CFA en prestijlisidir, bunu alman yeterli olacaktır. 4 sene ekonometri okudum su an işletme ve finans ekonomisi üzerine master yapıyorum ama girsem hiçbir şey yapamam. cok calısma gerektırıyor bu yola gireceksen gercekten ciddi ol düzenli çalış derim.


  • cokponcik  (05.02.14 23:56:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.