[]

hepatit b hakkında

saç ekimi için gittiğim bi tıp merkezinde kanımda hepatit b taşıyıcı olduğum belirlendi. işleme devam etmediler. bi kaç gün sonra aynı zamanda pozitif taşıyıcı olduğum durumumun riskli olduğu söylendi. Hayır anlamıyorum hepatit b taşıyıcısı olmak zaten pozitif olmak değil midir? tıp merkezi işlem yapmamak için beni oyuna getirdi gibime geliyor.

bu konuda bilgisi olan var mı abiler ablalar?


 
demek çağımızın en beter hastalıklarından biri olan hepatit b hakkında kimsenin bilgisi yok. ülkemizde 20 milyondan fazla insanda olduğu söylenen hepatit b hakkında


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (07.01.13 17:52:12) 
tam olarak değildir.mesela babanızda hepatit b varsa siz doğduğunuzda taşıyıcı olarak doğarsınız.kanınızda çok miktarda dolaşmaz ama karaciğerinizin içinde vardır.

taşıyıcıların büyük çoğunluğunda belli bi yaştan sonra hepatit b pozitif olur.hepatit b pozitif olduğunda kan yoluyla bulaşma riski artar.

tıp merkezi başka insanları korumak için bu şekilde bişey yapmış(hepatit b'nin en büyük yayıcılarının dişçiler olduğu düşünülürse) ve gayet de haklılar.çok yaygın bi hastalık,pek bi ölüm riski de yok ama yine de insanların korunması iyi bişey.
  • aşksız prens  (07.01.13 19:07:15) 
babam da ya da annem de hepatit b yok. kaynak olarak nereyi gösterebilirsin, günlerdir araştırıyorum hala taşıyıcı olan hepatit b nin pozitiften ne farkı olduğunu bulamadım.

belki bulaşma riski artan bir pozitifin, kendi bünyesinde göstereceği zarar sadece taşıyıcı olana göre daha mı yüksektir?
  • sifirdokuzucuolanvarmi  (07.01.13 20:52:43) 
yapılan tetkiklerin bir fotosunu koyarsan yardımcı olmaya çalışayım


  • i am what i am given  (08.01.13 21:30:09) 
tekrar kan tahlili yaptırdım özel bi hastanede. sonuçlar gelsin paylaşıcam ama sanırım Dna sına bakılacak. Dnası da pozitifse kötüymüş, negatifse sorun yokmuş. Merak ettiğim Dnası negatifse pozitife dönüşür mü?


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (09.01.13 17:31:40) 
az önce 4 yıl önce yaptırdığım hepatit b testinde bende çıkan virüsün HBV Dna sının negatif olduğunu öğrendim. Bu virüsün ileriki yıllarda pozitif olma gibi bi durumu var mıdır acaba?


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (09.01.13 17:59:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.