[]

MR sonucu

Merhaba,
Annem Rahim ağzı kanser teşhisi ile 2011 ekim ayında, 1ay boyunca sadece radyoterapi gördü. O günden bugüne düzenli olarak kontrollere gitmekteyiz. Herhangi ters bir durumla karşılaşmadık.

En son 3-5 gün önce çektirdiğimiz MR sonuçlarında (annemin ifadesi ile yazıyorum.) doktor kalça bölgesinde bir şeye rastladığını söylemiş.
MR raporunda bazı yerleri işaretlemiş ve annemden Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden bir doktordan randevu alıp kontrol ettirmesini söylemiş. randevuda ayın 29'unda.(ocak2013)

Biliyorum burdan bir tanı söylemek veya sormak mantıklı değil belki ama yinede raporda altı çizilmiş olan sonuç bölümünü sizlerle paylaşmak ve fikir almak istiyorum.


---------------------------------------------------
Alt Batım MR incelemesi
....
Sonuç:*Endometrium ca nedeniyle parsiyel histerektomi uygulanan hastada bu düzeyde nüks-rezidü ile uyumlu görünüm saptanmamıştır.

*Sağ gluteus medius kası içersinde yaklaşık 110x55 mm boyutlarında lobüle düzgün sınırlı, heterojen iç yapıda YKL mevcuttur. Kontrastlı kesitlerde heterojen kontrast tutulumu göstermektedir. Önceki inceleme ile kıyaslandığında boyutlarında hafif artış mevcuttur. Kitle komşuluğu fasiel planlar açık olarak izlenmektedir. Histopatolojik tetkiki önerilir.

NOT: 20 cc optimark verilmiştir.
---------------------------------------------------


Daha önceki MR da bu durum görünmüş fakat doktorun gözünden kaçmış, yeni dokturumuz bir önceki rapora bakarak böyle söyledi.
*Birde geçen sene ilk tomografi sonucu doktorun eline geçtiğinde, anneme kaza geçirip geçirmediğini sormuştu. Bu bölgede bir zedelenme görüyorum demişti ama pek o sıra üstüne düşmemiştik. Malum rahatsızlıkla tanışmanın verdiği bunalımdan olsa gerek....
*Annem genç yaşlarında kalçasının üstüne düştüğünü bir kaç gün yürüyemediğini oturamadığını söyledi bana. Bunlarla alakası varmı bilemiyorum.

Okuduğunuz için tşkler.

 
öncelikle pratisyen hekim olduğumu belirteyim.

endometrium ca sonrası sonuçlar temiz çıkmış. tekrarlama yok. yer kaplayan lezyonun düzgün sınırlı olması iyi birşey. büyümüş olması ise iyi birşey değil.

mr sonucunu okuyan doktor oradaki kitleden örnek alınıp incelenmesini önermiş. risk açısından. size bakan doktor da o iş için acele etme; korkulacak birşey olmayabilir, acaba önceden düşmeye tramvaya bağlı bir kesit olabilir mi diye ortopedi yardımı istemiş.

inşallah temiz çıkacaktır. geçmiş olsun
  • hep gel  (07.01.13 22:07:42) 
çok teşekkür ederim. sizin gibi 2 arkadaşda özelden yazdılar. ilginiz alakanız için tekrar teşekkür ederim.


  • kamilkoc  (08.01.13 16:33:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.