[]

kahve makinasi nasil kullanilir?

elime tarih oncesi braun kahve makinesi gecti, resimdekinin aynisi, yalniz nasil kullanacagim konusunda fikrim yok. standart kahve makinalarinin sistemine sahip sanirim ama onlarin da nasil kullanildigini bilmiyorum malesef:)

not: 1. resimde soldaki makine


 
kahve makineleri icin filtre kagitlari satiliyor. o kagitlardan al, huni gibi bir sey. üst kisimdaki hazneyi ac, oraya kagidi yerlestir. filtre kahveyi al, istedigin miktarda koy. sonra su haznesine suyu koyup fişi tak. bir süre sonra fışır fışır alttaki cam hazneye dolacak. sen de iceceksin.


  • atmacaged  (07.01.13 12:30:56) 
tesekkurler, filtre kagitlari vardi yaninda yazmayi unutmusum :) kahve oneriniz var mi peki ?


  • kansascity shuffle  (07.01.13 12:44:37) 
O aletle rahmetli dedem çay bile yapardı. aynısının krem renginden var.

Cam hazenin yukarısında duran çekmece gibi açılan bölümün içine filtre kağıdı koy. İçine de üç-dört yemek kaşığı makina kahvesi koy. arkadaki su haznesine de bir sürahi(kendi sürahisiyle) su koy. sonra aleti çalıştır. 10 dakkaya kahven hazır olur.
  • alperz  (07.01.13 12:48:40) 
kahve önerisi de, üzerinde "columbian coffee" yazan-sanırım kurukahveci mehmet efendi'nin kahvesi olacak- güzel. o sarmazsa, gloria jeans ya da starbucks'a gidip, satılan çekirdek kahvelerden alabilirsin. kahveyi oradan alırsan kağıt filtre için kahveyi çekmelerini istersen çekerler.


  • alperz  (07.01.13 12:50:29) 
Orta sertlik için Colombian Suprema, hafif için Brazilian Mild olabilir :) Arkadaşlar nasıl kullanılacağını anlatmış zaten. Kahveyi çektirirken makine için olduğunu söylemeyi unutmayın.


  • alicia_dominica  (07.01.13 13:18:18 ~ 13:18:42) 
tschibo da brazilian mild in yüz grami 4 lira falan. su an ofiste içtigim kahve o, oldukca iyi. biraz daha sert seviyorsan columbian alabilirsin. senin gözünün önünde cekiyorlar kahveyi, filtre icin, frenchpress icin ve klasik türk kahvesi icin üc farkli ayar var. sen filtre icin oldugunu özellikle belirt.


  • atmacaged  (07.01.13 13:21:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.