[]

Boya görmüş otomobil neden zor satılıyor?

Şimdi benim aracın sağ arka kapısına otoparkta birisi dokundurup kaçmış. hafif göçük ve çizik var. servise götürdüm kaportacı "abi boyatma satarken sorun yaşarsın" dedi. kapının komple boyanması gerekiyormuş. böyle de çirkin duruyor. nedir bu boya takıntısı, Ne yapmalıyım?




 
boya = araç hasar görmüş demek.


  • kakao  (06.01.13 22:57:21) 
alacak adam kapının ne kadar hasarlı olduğunu bilemeyecek.


  • mattiadestro  (06.01.13 22:57:30) 
araba yandan kaza geçirse çamurluk da boyanır, direkler de yamulur değil mi? alıcıların bu kadar da mı kafası çalışmıyor?


  • bilge rusty james  (06.01.13 23:01:02) 
abi en mantıklısı böyle durumlarda, bu şekilde kullanıp satmana yakın mümkünse bi çıkma kapıyla değiştirmek.. öyle az bulunan falan bişey değilse araba (alfa, rover falan değilse) bulursun aynı renkte çıkma kapı.

bi de şu var; otomotivde derler ki, göz önünde bi tane kusur, kaputun altında bin taneyi örtermiş. yani muhtemelen alacak olan eleman bunu görüp diğer kusurlara odaklanamayacak bile. bence böyle kullan, satmana yakın dediğim gibi yap.

ha bi de bunların kalemleri falan oluyor çizik için vs. ona benzer bişey vardır belki.
  • hope ender  (06.01.13 23:03:08) 
herifler mal yahu. çek fotoğrafını videosunu, boyat gitsin, sonra satarken adam eeaa derse al videosu burada, alırsan amenna, almazsan siktir git der geçersin.


  • roket adam  (06.01.13 23:11:30) 
Satılır satılmaz dıye bısey yok boyalı araba parça basına 300-500 tl aşagı gıder. Sıkıntı yok.


  • Kartonpiyer  (06.01.13 23:15:59) 
boya olunca hem orjinal boyası gibi güzel durmuyor hem de büyük kazası var diye düşünülüyor.


  • aşksız prens  (06.01.13 23:16:14) 
Autoking'e git, 10 cm hasarlı/boyanması gereken yer varsa sadece o 10 cm olan yeri boyuyorlar, hafif göçüğü de düzeltirler. Boyadıkları yer de yama gibi falan olmuyor hatta hiç belli olmuyor. Bu şekilde ufak bir yer boyanacağı için de boyalı muamelesi görmemiş olur araç.


  • slayerrr  (07.01.13 01:04:12) 
roket adam +1

istanbul'da bir araba çiziksiz ancak 1 sene durur. senin dediğin gibi olsa kimse ikinci el almaz. millet perte çıkmış arabayı bile alabiliyor. ben sol çamurluğu, tamponu değişmiş ve iki yerinde boya olan arabamı sattım. alan adam hiç fotoğraflara bile bakmadı.
  • merhum  (07.01.13 07:32:51 ~ 07:36:55) 
fotoğrafını çekip boyat bence. ben hep öyle yapıyorum ve şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım satarken. zaten büyük şehirlerde ne kadar dikkatli olursan ol araba çiziliyor. 2. el alırken de 2 parçayı geçmeyen tavan harici boyalıları alıyorum. sıfır gibi isteyen de gitsin sıfır alsın o zaman.


  • kayranin kedisi  (07.01.13 09:17:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.