[]

İngiltere Tier 4 vizesi ile Schengen'e giriş?

Merhaba,
Pasaportta sadece İngiltere tarafından verilmiş 6 aylık Student C vizesi varsa Schengen bölgesine girilemiyor. İngiltere sınırlarına hapsoluyorsunuz anlayacağınız. Schengen vizesi alabilmek için de tekrar Türkiye'ye gelip başvurmak gerekiyor.

Peki tam zamanlı öğrenciler, çoğunlukla da yüksek lisans öğrencileri için verilen Tier 4'da durum nedir? Bu vize ile şu anda İngiltere'de kalan/okuyan arkadaşlar illa vardır. Vizesiz Schengen bölgesine giriş ve tekrar aynı şekilde İngiltere'ye dönüş mümkün mü? Yoksa Tier 4 sahiplerinin bile herhangi bir Schengen ülkesini ziyaret etmek istediği zaman vize mi alması gerekiyor?

Not: Sadece Türk pasaportu sahiplerine ve Türk vatandaış olanlara soruyorum.

 
6 aylık Student C vardı bende. O vize ile oradayken okuldaki öğrenci işleri başvuramayacağımı söylemişti. Tier 4 ile de Schengen'e geçmek için vize isteniyor bu durumda. Elimizi kolumuzu sallayarak geçemiyoruz yani. Kötü.


  • sweet child o mine  (06.01.13 19:09:06 ~ 19:26:02) 
Tier 4 ile schengen'e ingiltereden başvurabiliyorsun. Daha önce Londradan başvurduk.

Onun dışında schengen bölgesine tier 4 vize ile girdiğini iddia edenleri duydum fakat benim bildiğim kadarıyla kesinlikle vize alman gerekiyor.
  • espandon  (06.01.13 19:19:41 ~ 19:19:55) 
hangi ingiltere vizesine sahip olduğun fark etmiyor, yeşil pasaportun yoksa schengen'e ihtiyacın var.

bazı ülkelerin konsoloslukları ingiltere'de kalıcı olarak yerleşik olmayanların başvurularını kabul etmiyor, gideceğin ülkeye göre bakman lazım ona.
  • slackerbitch  (06.01.13 19:24:58 ~ 19:25:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.