[]

Askerlik Tecil Durumu

2011 haziran'da mezun oldum, askerlik şubesine filan gidip bi işlem yaptırmadım, kimse de bana gel askerlik yap diye bi kağıt filan yollamadı. o işler otomatik olmuyor muydu ya? ben şimdi asker kaçağı mıyım?




 
Mezuniyetiniz üniversiteden ise iki yıl boyunca bir şey yapmanıza gerek yok bildiğim kadarıyla.


  • teletabi  (06.01.13 16:54:04) 
evet üniversiteden mezun oldum.


  • afrocubanbebop  (06.01.13 17:02:56) 
gidip tecil ettirmeliydin, asker kacagindan cok yoklama kacagindasin savunmani isteyebilirler, ceza da gelebilir azar da isitebilirsin belli bir standarti yok herkes farkli olaylar yasiyor bu surecte. Ama git bi gorun derim bilmiyordum falan de.


  • soluman  (06.01.13 17:08:47) 
Siz yine de bir şubeye uğrayıp durumunuzu öğrenin derim. ben mezun olur olmaz şubeye gidip iki yıl tecil ettirmiştim. Gerek var mı illa gidip tecile bilmiyorum. Sonuçta neden göstermeden iki yıl tecil hakkınız var.


  • teletabi  (06.01.13 17:08:51) 
@soluman fakat ben hazırlık okurken ilk yoklamamı hatta muayenemi filan olmuştum. neyse en mantıklısı teletabi'nin dediği gibi şubeye gitmek heralde.


  • afrocubanbebop  (06.01.13 17:14:43 ~ 17:17:16) 
bi liseden sonra gidiyorsun bir de universiten mezun olduktan sonra. hazirlikta gittigin lise mezuniyetini bildirmen icin simdi gittiginde de universiteyi bitirdim diye kendini gostermeni istiyorlar. Biliyorum sacma ama oyle


  • soluman  (06.01.13 17:19:23) 
yani böyle bi durumda beni askere sevketme gibi bi hakları var mı acaba?


  • afrocubanbebop  (06.01.13 17:22:17) 
o isler oyle kolay degil artik tutup koldan goturme durumu cok uc noktalarda devreye giriyor, hem 2013 yazina kadar tecilin devam ediyordur muhtemelen.


  • soluman  (06.01.13 17:34:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.