[]

macbook air kullananlar ve genel mac kullananlar

Merhaba,
İlk soru air için geliyor, ikincisi genel mac sorusu.

1- Bu aletin touch pad'i hafif dokunmayla çalışmıyor mu? İlla ki mouse tıklar gibi tıklamak mı gerekiyor? Pro'larda dokunma ile çalışıyor oysa. Galiba asus ultrabook'da dahi touchpad hafif dokunma ile çalışıyordu. (Hafif dokunmadan kastım anlaşıldı mı bilmiyorum, parmak ucuyla mouse tıklar gibi bastırmıyoruz da parmağın altı ile hafif dokunuyoruz tıklamak yerine). Nedir, ne değildir bu konu? Eski versiyon mu almışım yoksa?

2- yahu mac'lerde del tuşu olmamasını nasıl buluyorsunuz? ben inanamıyorum, fn ile backspace'e birlikte basmak gerektiğine del için. her halükarda iki el kullanmak gerekiyor üstelik, bari yakın yerlere koysalarmış bu iki tuşu...yahu bu kadar çok kullanılan (öyle değil mi?) bir fonksiyon için bir tuş konulmaz mı? Muhakkak bende bir hata var da, zira koskoca apple, o hatayı bulmaya çalışıyorum.

şimdiden teşekkürler.

 
Backspace, metin editöründe imlecin sağındakini silmek haricinde delete tuşu ile aynı işi görüyor mac os'de.

Macbook air'i bilmiyorum ama 2011 macbook pro'dan itibaren dediğin dokunma olayı geldi. Daha eskilerde yok.
  • alperz  (06.01.13 16:09:24) 
1- Iki turlu de calisiyor. Ister tik diye basiyorsunuz, ister tabletmis gibi hafifce parmaginizla dokunuyorsunuz.

2- Is yerindeki Mac'te de evdeki Mac'te de Delete tusu var. Birisi Mid 2011 digeri de Late 2010 MacBook Air.

Ek: Ikisi de 13 inch'lik Air'lardan. Birisi Turkce digeri Ingilizce klavyeli. Belki 11 inch'lerde yerden kazanmak icin yoktur Delete tusu.
  • crown  (06.01.13 16:12:55 ~ 16:17:20) 
1_ Çalışıyor.
2_ Ultra taşınabilir laptoplarda tam boyutlu klavye kullanabilmek için (tuşların boyutunu büyük tutmak için yani) mecburen belli şeylerden vazgeçmek zorunda kalıyorsun, del tuşu da bunlardan biri. Çok ihtiyacın varsa 15.4 inçlik büyük laptoplardan almanı tavsiye ederim.

  • roket adam  (06.01.13 16:13:05) 
Teşekkürler. Biraz anlaşıldı galiba.

Benim pro, 13 veya 13.3 inç olanlardan. Küçük olduğu için mi del tuşunu koymamışlar diyorsunuz o zaman?

Air'i hediye olarak aldım, sadece şöyle bir kurcalayıp kapattım kutusuna, toucpad'i biraz denedim hafif dokunma çalışıyor mu diye, olmadı bende. Eminim aslında ama tekrar deniyim. İki parmakla aşağı sürükleme filan çalışıyordu ama. Çok üzülürüm eğer eski bir versiyon aldıysam :((
  • puc  (06.01.13 16:24:36) 
15.4 lük late 2011'de de del tuşu yok.


  • april12th  (06.01.13 16:43:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.