[]

gençler hakkında ayar olduklarınız

20-25 yaş arası, özellikle orta, orta-üst gelir seviyesindeki gençlerde nelere uyuz oluyorsunuz? mesela ben doğru düzgün kola içemeyen çocukların viski uzmanı kesilip johnnie walker'la poz vermelerine ayar oluyorum. bu tarz şeyler. her türlü ölçekte olabilir.




 
her türlü kendini beğenmişlik. gerçi sadece bahsettiğin yaş grubunda değil ama onlarda da çok sık rastlanıyor. maalesef.


  • in vino veritas  (06.01.13 11:18:24) 
maddeye çok fazla önem vermeleri, son model telefon tutkuları, hep pahalı kıyafetler giyme tutkuları, tarz olmak adına şekilden şekle girip aslında şebek olmaları.


  • baldur  (06.01.13 11:20:41) 
hayati gordum gecirdim, felegin cemberinden dondum tripleri. kafalarina soyle bir vurasim geliyor.


  • 65 derece  (06.01.13 11:43:45) 
her şeyi biliyorum havasında gezmeleri, aslında bildiğin mal olmaları, baba parası yemeyi marifet sanmaları, yavşak ses tonları.
kolej mezunu + vakıf üniversitesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu bu kapsamdadır.
ağzına ağzına vurası gelir insanın bunların.
  • ozmania  (06.01.13 12:09:49) 
yurt dışına çıktığını bildirme, hava atma geçen paristeyiz bilmemne muhabbetleri, ulan göt ben ab vatandaşıyım kime bu havan


  • speedy  (06.01.13 12:20:19) 
aynen arkadaşlar işte özellikle dediğim gibi vakıf üniversitesi falan tipleri, yani amaç baba parası yeme muhabbetinden ziyade içerisinde bulundukları ortamı daha iyi betimleyebilmek. daha aklınıza gelir de yazarsanız çok çok güzel olur.


  • soujiro  (06.01.13 12:40:51) 
-toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer vermemelerine,
-kalabalık ortamlarda yüksek sesle küfürlü konuşmalarına.
-johnnie walker ile poz vermelerine değil de, genç yaşta alkol kullanmalarına.
-anne ve babalarına saygı göstermemelerime,
  • hepiniz oleceksiniz  (06.01.13 13:00:53) 
-ickiyi, sigarayi, otu, pusuru bir statu belirtisi olarak gormeleri ve bundan ovunmeleri
- bi bok olamayip anlamini bile bilmeden kendilerini marjinal olarak tanimlamalari
-kizlarin essek kadar olmasina ragmen hala prensesmis edasinda dolasmalari.
- favorim: is hayatina basladiklarinda herkesin kendilerini cekemediklerini dusunmeleri ve hemen CEO pozisyonunda baslayacaklarini sanmalari. egolarindan dolayi bir halti beceremediklerini gormeyip, halbuki ben herseyi biliyorum havasinda dolasmalari.

dolu olsaymisim :s
  • 65 derece  (06.01.13 13:17:58) 
15-19 arası daha ayar edici bence.

geçen gün burger king'de oturan liseli gençlere denk geldim ve belgesel tadında gözlemlemeye başladım. yüksek sesle konuşmaları, sıkıldım nidaları, biraz ölçüsüzce atışmaları itiraf ediyorum, beni kendi lise yıllarıma götürdü.

ne kadar sinir bozucu görünseler de ortak noktalar bana sevimli gelmeye başlamıştı. ne biliyim mesela kızlar bizim de yaptığımız gibi süslenmiş, saçlar itinayla şekillendirilmiş, 20 yaş üzeri görünmeye hevesli, erkeklerin kızlara kıyasla daha çocuk görünüşleri, yüzde gülümseme sebebi.

ne zaman ki aldıkları patlamış mısırları uzaktan birbirlerinin ağzına atmaya başladılar, o zaman ayar olmaya başladım. mekanın mısırdan görünmez hale gelmiş zeminini, onlarla yaşıt burger king çalışanlarına terkedip kaçtılar. tüm nefretimi hakettiler.
  • mkrn  (06.01.13 18:33:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.