[]

psikolojik bir sorun

arkadaslar askerden birkac ay önce geldim. askerde bir cep telefonu yüzünden 1 hafta disko( disiplin kogusu) cezasi aldim. malum pek de iyi gecmedi o haftam kafayi siyirmamama ramak kalmisken bir de son hafta nöbet yeri talimatsizligindan tam diskoya 2 haftaligina atacaklarken doktor sayesinde (biraz da ayakla) yirttim. bu aralar rüyalarimda sürekli kendimi diskoda görüyorum cok gercekci sekilde. cok siklasmaya basladi bu kabuslar. bundan nasil kurtulabilirim? dava filan acsam tskya bir getirisi olur mu bana?




 
tsk'ya dava açmak? ahahahahahahahah.

oluyor öyle şeyler arada, ben de bitirdiğim okullardan hala mezun olmadığımı görüyorum mesela. sıkıntılı dönemlerde ortaya çıkıyor daha çok bu kabuslar, bilinçaltı meseleleri işte. geçer.
  • devilred  (06.01.13 02:15:50) 
Napiyorlar diskoda? Gercekten, bu bir muamma, aydinlatsaniz ne guzel olur.

Bir cocuk olmustu orada gordugu muamele yuzunden. Bir iki sene onceydi, hatta Cuneyt Ozdemir'in 5N 1K'sina cikmisti babasi...
  • evreka  (06.01.13 02:17:35) 
ihm ye basvurup tazminat alanlari okudum ordan da biraz gaza geldim acikcasi :)


  • apathetic  (06.01.13 02:18:27) 
benimki sorunsuz geçmesine rağmen hala rüyama giriyor. askerlik bir travma maalesef.


  • 9kuyruklukedi  (06.01.13 02:21:14) 
noluyor bu diskoda biri anlatsa ya. merak ediyoruz.


  • trinitrotoluen  (06.01.13 02:21:42) 
ne mi yapiyorlar? basinda bir izbandut gibi uzun dönem asker. tam yetki ile! isterse seni öldürür orda bir kaliba oturturlar diyim neler yapabileceklerini sen düsün. kamerali yerler var kamerasi olmayan yerler var.günde 3 dal sigara. 9 kez tüm koguslara ayak bilegine kadar su basilip yerler kuruyana kadar cekersin sulari. giydirirler eski kirli iki parca kiyafet. delilerde görmüssünüzdür yirtik pirtik oran buran görünür. botlar bagciksiz. bir bagciginla verdikleri cuvaldan hallice pantolonu tutturursun götünden düsmesin diye o halde heryerin bok püsür islerine seni götürürler.bok temizlersin, tuvalet cöp. ziyaretci parklarini temizlersin. sora seni kitlerler odaya yatmak yasak oturacaksin kameranin önünde. gecenin bir yarisi kaldirir is verir. anlat anlat bitmez. aklima geldikce gene cöktü tepeme hüznü amk


  • apathetic  (06.01.13 02:24:20) 
asker haklari
twitter adresi @askerhaklari

Zorunlu askerlik sırasında kötü muameleye uğrayn kişilere şikayetçi olmaları için yardımcı olmak üzere kurulmuş bir site askerhaklari@gmail.com
www.askerhaklari.com
  • safra  (06.01.13 02:26:23) 
dostum ceza demişsin ama bu bildiğin işkence.amına koyim ayrıca böyle düzenin.


  • mesa  (06.01.13 02:34:07 ~ 02:34:32) 
dava konusunda yardımcı olamam fakat rüyaların çoğu bilinçaltından meydana geldiği için siz de bilinçaltınıza çok etkilendiğiniz bu olayı atmışsınız. yani kısacası sizde yara açmış.
bu olayı düşünmeyin asla. ha aklınıza geldiğinde hemen başka bir şey düşünün. mesela: ailenizi, arkadaşlarınızı, çok güldüğünüz anılarınızı...vd gibi şeyler getirin bilhassa üstünü örtün.
yatmadan önce kaç sayfa olursa olsun kitap okuyun. o kitapta okuduğunuz -geçen olayları- olayları kitabı kapattıktan sonra kafanızda düşünün. 'allah allah neden acaba oraya gitmiş, neden öyle olmuş' vesaire gibi şeyler söyleyerek uykuya dalın. bilinç altınız yönlenecektir. işinize büyük ölçüde yarar.
ayrıca kaygılanacak bir şey yoktur. psikolojiniz bozulmadı yani. içinizi ferah tutun. bilinçaltı meselesidir.
  • erenbey  (06.01.13 02:39:02) 
hacı sakat bırakılan mı dersin, öldürülen mi kendini duvarlara çarpa çarpa öldü diye ölüm raporu yazan mı,ölü adama parmak bastıranı mı.. sana mı bakacaklar. bunu söylediğim için üzgünüm ama adaleti pek arayamazsın bu gibi durumlarda, sen yıpranırsın sadece.


  • gang leader of wasseypur  (06.01.13 02:43:21 ~ 02:44:42) 
bilinçaltı yaralanması, en kötü yaralanmalardan biridir.
geçmiş olsun. kolaylıklar diliyorum. pes etme sakın hakkını ara!

  • safra  (06.01.13 02:51:28) 
ben başka yönüne bakacağım (disko'yu hakettin demiyorum ve orada yapılanları da haklı görmüyorum)

"bir cep telefonu yüzünden" yıllar önce cep telefonu konusunda bir erin ailesiz tsk'ya dava açtı. ve kaybetti. daha doğrusu o güne kadar çok belirgin olmayan cep telefonu bulundurma yasağı belirginleştirildi. bu yasak size askeriyede tebliği ediliyor. buna rağmen neden cep telefonu kullandınız peki? ben bu kısmını merak ediyorum.

bunun yanında psikiyatriste gidin. anksiyete ilacı ile 1-2 ayda geçer.
  • ben smyrna  (06.01.13 07:26:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.