[]

en az x yıl tecrübeli...

bu en az x yıl tecrübeli ilanlara tecrübesiz halimizle başvursak "ne işin var lan senin burada" derler mi?

sektör: bilgisayar mühendisliği-> yazılım

hayır yeni mezun oldum iş ilanlarına filan bakıyorum hep askerlik tecilli- en az 2 yıl da tecrübeli arıyorlar, bir yerden başlamak lazım çalışmaya, bi başlasam gerisi gelir gibi geliyor da hangi ilana baksam hep böyle.

siz nasıl başladınız ilk işinize?

 
başvur ya. tabi görüşmede belirt tecrübenin olmadığını, yalan söyleme. bi portfolyon varsa hele, çok sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum.


  • hjarteblod  (06.01.13 00:36:29) 
ben okurken 6 yıl tecrübeli eleman arayan ilana başvurulup görüşmeye çağrıldım ((:

diyeceğim o ki çok da takılma.
  • rubiks cube  (06.01.13 00:39:37 ~ 00:40:01) 
ben 2 yıl tecrübe+askerliğini yapmış kişi arayan iş başvurusuna yürüdüm aldılar beni. çok fazla başvuru olmasın ayıklayalım diye yapılan bir olay. tabii önceliği tanımladıkları kişilere veriyorlardır bu sebepten ön yazı dedikleri olaya (internetten başvurduğunuzu varsayıyorum) güzel bişiler yazmanız lazım.


  • paltar yuyan masin  (06.01.13 00:40:52) 
seninle aynı sektördeyiz, başvuruduğum iş en az 2 yıl tecrübeli bakıyordu, sıfır tecrübeyle girdim.
mülakatta adamla muhabbete girdik, takım muhabbetine kadar uzadı olaylar :)
sonra adam, aradığım kişi sen değilsin ama seninle çalışmak istiyorum, senin için maaş bütçesi açtırmaya çalışacağım dedi.
sonuç: 2 hafta sonra olumlu dönüş
ikinci sonuç : o adam ben işe girdikten 2 hafta sonra ayrıldı
  • Ramiegovic  (06.01.13 00:40:53 ~ 00:42:06) 
başvur sen siktir et.. bir de önyazı yaz, azimliyim çabuk öğrenirim bu işi istiyorum gibi..


  • bihaber  (06.01.13 00:45:17) 
konuyla alakası yok ama tanrı her zaman tedbili kıyafet gezer diye bir roman var.okumanı tavsiye ederim.başvurulara gelince;bir şey olmaz.firmalar onu olursa hani diye yazıyorlar,ama herkes başvuruyor.


  • jsf  (06.01.13 04:20:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.