[]

bilgisayarda kayıt yapanlara amfi - speaker sorusu

merhaba,

harici bir ses kartım var (Line 6 UX1), gitarı buna takıyorum ve gitar amfisi yerine yıllar önce 50-60 liraya aldığım pek tatmin etmeyen creative 2+1 speakerdan çıkış alıyorum,

şimdi durum şudur ki, ses kartından ve kullandığım efekt programlarından çok memnunum, çünkü iyi bir kulaklık kullandığımda ses tamamen bambaşka birşeye dönüşüyor, fakat aynı kaliteyi creative'lerden alamıyorum,

ses kartına bağlamak için tavsiye edeceğiniz bir speaker var mıdır? yoksa bir gitar amfisi falan mı baksam ben?

bilenlerden yardım bekliyorum,
teşekkürler.

 
gitar amfisi bakmalısın. kulaklık olarakta referans kulaklık kullanmanı öneririm.


  • gozyakansakiz  (05.01.13 12:58:32) 
kayıt yapıyorsan,şu anda mevcut ekipmandan aldığın soundun iyi olduğunu düşünüyorsan ve sahne gibi yerlerde kullanmayacaksan amfiye gerek yok.iyi bir referans monitör almalısın.misal: yamaha hs50m, avantone mixcubes , genelec... bütçenin yettiği en iyi monitörleri alman gerekir ki kayıt yapabilesin.kulaklık kayıt için hiç bir zaman yeterli görülmez,ancak detaylarla uğraşabilmen için referans kulaklığa 'da' ihtiyacın var.

ama yok, ben kayıt yapmıyorum; yaptığım zamanda prodüksiyon kalitesinde olmasına gerek yok,idare eder seviyede olsun dersen tabi ki önceliğin amfi olmalı,keza amfisiz gitarist olmaz.amfi sana yetecek kadar sesi zaten verecektir üzerine sahne yapacağın zaman da amfi kullanacaksın.

kayıt işine girmediğin sürece monitör ikinci planda olmalı,ama kayıt yapacaksan da mutlaka amfi almalısın.amfi gitaristin karakteristik unsurlarından birisi.

eğer paran bahsettiğim monitörlere yetmiyorsa daha aşağı modellere inmek yerine önce kendine amfi alman daha mantıklı olacaktır.

kısacası amfi her halukarda gerekli ama kayıt yapacaksan monitör de aynı ölçü de gerekli, paran varsa ikisini de al yoksa önceliğini sen belirle.
  • nodrap  (05.01.13 14:06:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.