[]

yaşla artan şans oranı

böyle birşey tecrübe eden var mı? eskiden kendimi tüketircesine birşeyler yapmaya çalışırdım hiç bir bk olmazdı. şimdi sanki kendi kendine oluyor gibime geliyor. eski arkadaşlar arıyor, biyerlerden iş, ekstra kazanç falan geliyor. çok kayda değer değişiklikler yok ama gene de böyle hissediyorum. hıh?




 
sanırım bana da olmaya başladı bu durum henüz 28 yaşımda iken. böyle devam etmesini umuyorum : )


  • sofu  (05.01.13 11:26:50) 
Nasıl bir kafa ki bu bunu yaşınızın artmasına bağladınız acaba. Sadece şartların değişmiş olması yeterli bir değişken değil mi? Hayır, gören de yetmiş yaşınıza gelmişsiniz, görüp geçirmişsiniz sanır.


  • Adrammelekh  (05.01.13 11:28:30 ~ 11:28:59) 
yaşadığım için bağladım sayın aynştayn. o değil de somut olarak aksini iddia etmenin mümkün olmadığı bir konuda böyle otoriter tavırlarla emin olmak daha tuhaf bir kafa olsa gerek. şartların değiştiğini nerden biliyorsun? hiç birşey de değişmedi. aynı iş, aynı ev, aynı ortam tek değişen yaş.


  • dokunmakalbime  (05.01.13 11:34:33 ~ 11:37:31) 
Aksini iddaa edemeyecekken mi? Sen "yaşla birlikte şansın artmasını" bir sav olarak mı görüyorsun? Ayrıca aksini iddaa edemiyor oluşumun onun saçmalığını işaret etmeme engel olduğunu nereden çıkardın? Aralarında hiçbir bağ olmayışını kavramak için sağlıklı bir insan beyninden fazlası neden gereksin? Ben sana burada "Üsküdar'daki kuşlar benim emrimle uçuyorlar!" desem aksini iddaa edemeyeceğin için "pardon abi" mi diyeceksin?

Ayrıca: (bkz: Argumentum ad ignorantiam)
  • Adrammelekh  (05.01.13 11:38:41) 
demagojiyi bırak. konu gayet net. ben iddia etmedim, sadece öyle hissettiğim için tecrübe eden var mı? diye sordum. buna kesin yanıtlarla hayır diyebilmek için bütün doğa, evren kanunlarının çözülmüş, açıklığa kavuşmuş olması gerek. ha eğer sen tüm kanunların allah tarafından koyulduğu, kitaplarda yazıldığı ve onlar dışında yazan herşeyin imkansız olduğunu kabul eder pozisyondaysan daha fazla tartışmam.


  • dokunmakalbime  (05.01.13 11:44:59) 
Hahah, ne demagojisi ya? Konunun gerçekliğinden bahsetmiyor muyuz? Ee, ben de bundan bahsediyorum. Hayır allah mallah demişsin, "sen bunlara inanıyorsan ben bilemem tabii" demişsin bir de bana demagoji yapıyor diyorsun. Ben de şöyle diyeyim: Tersi kanıtlanmayan şeylere inanılması gerektiğini düşünüyorsan durumun vahim. Ayrıca dini kitabı nereden çıkardın, o da ilginçmiş.


  • Adrammelekh  (05.01.13 11:48:04 ~ 11:48:29) 
kavgaya gerek yok gençler, enikonu muhabbet ediyoruz şurda, harcamayın değerli fosforlarınızı böyle şeyler için.


  • sofu  (05.01.13 11:53:16) 
Yaşla alakası yok bence. Sadece zamanlama meselesi. Kimisine 30'una kadar yağmur gibi yağar, kimisine 50'den sonra. Örnekleri bol.


  • Nocturne  (05.01.13 11:53:48) 
kendimden örnek verebilirim şans kesinlikle azalıyor.


  • joepiscopo  (05.01.13 12:49:39) 
belki bir yaşa kadar doğru adımlar atıp doğru tohumlar ekmekle alakalıdır.babam mesela 35 yaşına kadar gece gündüz bilmeden çalıştı, bir iş bağlantısı yapabilmek için altında külüstür bir araba, balkanlardan rusyaya dolandı durdu, 94 krizinde işleri yarı yarıya küçüldü pes etmedi, ancak aynı iş aynı dükkanlar aynı insanlar olmasına rağmen, 35 yaşından sonra her şeyi o kadar rayına oturtmuştu, o kadar sağlam hale getirmişti ki, son 15 yıldır, sabah 11 gibi işine gidiyor, dükkanları bir dolaşıyor, bahçesiyle ilgileniyor, akşam rakısını balığını yapıyor ve her şey iş konusunda gayet iyiye gidiyor, tecrübesi ve gençliğindeki yoğun çalışması sayesinde. insanlar onu çalışkan, aklı başında, tuttuğunu koparan bir insan olarak bildiği, artık böyle tanıdığı için de ister istemez gençliğinde zar zor elde ettiği fırsatlar önce ona sunuluyor, bu insan ilişkileri de gizli bir yatırım, belli bir yaştan sonra insan bunun ürünlerini toplamaya başlıyor.
bu açıdan tamamen akıl mantık dışı ya da bir şans faktörü değil bence.bu şu yaşınıza kadar yaptıklarınızın doğru bir şeyler olduğunu gösteriyor.

  • alice practice  (05.01.13 13:08:42) 
Eskiden yaptıklarının ekmeğini şimdi yiyorsun. Bu bir birikim işi bence.


  • roket adam  (05.01.13 14:28:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.