[]

kombi ve sıcak su

Gerekli bilgiler midir bilmiyorum ama bir işe yarar belki diye şu bilgiler önden vereyim: Kombi balkonda ve banyoyla arasında uzak mesafe var. Küvete olan mesafesi de lavabodan da uzak.

Problem1:
Lavabodaki sıcak su musluğunu fazlaca açıp, suyun ısınmasını sağlıyorum, mesela traş olmadan önce. Fakat traş esnasında su kaynar hal alıyor ve suyun da fazla akmaması için hızını azaltıyorum ya da soğuk açıyorum hafifçe ılıtmak için.Bir süre sonra su tamamen soğuyor ve kombiyi tekrar aktif hale getirmek için suyu tamamen kapatıp açmakla ve tekrar ısınmasını beklemekle/sağlamakla upraşıyorum. Traş eziyet halini alıyor. Her seferinde böyle amk!
Problem2 (asıl problem bu):
Küvete giden sıcak suyun tazyik gücü daha az ve aynı odadaki(banyo) lavabo kadar ısınmıyor suyu. Hatta şöyle söyleyeyim, traştan sonra banyo yapacak olursam ilk girişte haşlanabileceğim kadar sıcak geliyor su (traş sırasında lababonun ısıttığı derece) sonra yavaş yavaş küvetin normal şartlar altında en fazla ısıtabileceği seviyeye düşüyor. Ama aslında kombinin ısıtması gereken değer lavabonun verdiği olması lazım ve küvete sürekli bir ılık seviye erişiyor.
Bu konuların sebebi nedir ve ne yapabilirim? Arz ederimz.

 
Evet akan suyla tıraş olmak ve diş fırçalamak anlamsız.

Kombinin ısıtma gücünün azaltırsan su çok sıcak olmaz.
  • alperz  (05.01.13 07:04:05) 
1. Kombinin sürekli sıcak su vermesini sağlamak için su sürekli açık tutulmalıdır. Suyu kombiyi söndürecek kadar kısarsak kombi deposundaki sıcak su bitene kadar tekrar tutuşmaz. (Bizimki böyle en azından) Yani döngüyü başa almış olursunuz.

* Bence de akan suyla tıraş olunmamalıdır.
  • arig  (05.01.13 09:57:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.