[]

dişlerin çürümesi

bir insan çocukluktan itibaren dişlerini günde iki kez fırçalasa (aslında genel olarak ağız bakımına özen gösterse, diş ipi, gargara kullansa, sigara içmese, vs.) bile dişlerinin çürümesi normal bir durum mudur? var mıdır bunu yaşayan insanlar?




 
vardır ve genelde sebebi genetiktir.


  • fakir nightboy  (04.01.13 18:32:43) 
Normal bir durumdur, kemik yapısından kaynaklanır. İğrenç biliyorum ama 2-3 ayda bir dişini fırçalayan oda arkadaşım (dişlerindeki birikmelerden anlıyoruz fırçaladığını) 30 yaşında ve dişlerinde bir tane bile çürük yok pezevengin (kontrol ettik evet). Adam iri yapılı, uzun boylu biri.


  • Mikail bey  (04.01.13 18:32:56) 
onu bilmiyorum da ben günde 1 kere fırçalıyorum mesela, ki bazen 2 günde bi defa fırçalıyorum, başka da ağız bakımı yapmıyorum.30 yaşındayım ve sadece bir tane çürüğüm var.kişiye ve yediklerine göre değişebilir belki diye düşünüyorum.


  • travmatika  (04.01.13 18:33:13) 
Hemde çok normal bir durum. bu konu hakkında bilimsel bir bilgim olmadığı için kendimden örnek vereyim. ben düzenli olarak dişimi fırçalarım (gargara ve diş ipi kullanmıyorum) ve bir tane bile dolgu yaptırmadım bugüne kadar dolayısıyla çürük dişim de yok. Dişlerine benden daha iyi bakım yapıp dolguları ve çürükleri olan kişiler tanıyorum. Bence bu durum kişiden kişiye, bünyeden bünyeye değişiyor.


  • yaseka  (04.01.13 18:36:39) 
normaldir. genetiktir. bazen maalesef elden bir şey gelmiyor genetik olaylarına. yine de gerekli bakımları yapmayı aksatma. onları yapmasan daha da kötü olabilir hatta.


  • girl in a coma  (04.01.13 18:54:27 ~ 18:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.