[]

Worldde alfabetik gruplara ayırma..

olay şu; wordde sürekli güncelleyeceğim bir belgem var. rusça sözcükler ve karşılarına anlamlarını yazıyorum. şimdiden 20 sayfa oldum. sıralama yapıyorum ama kontrolu zorlaşmaya başladı. şöyle bir özellik var mı;

A
A...
A...
A...

B
B...
B...
B...

bu tarz bir gruplandırma istiyorum. O harfleri tek tek girmek yerine topluca yapmanın bir yöntemi var mı?

 
Word'de nasıl olur bilmiyorum ama bu word dökümanını excel'e taşırsanız, data(veri) altında sort(sırala) diye seçenek var, oradan yapabilirsiniz. Veya en son yazmayı bitirdikten sonra bütün dosyayı excel'e atıp hepsini bir anda sıralayabilirsiniz ama bu tip şeyleri excel'de yapmak daha kolaydır.


  • alicia_dominica  (04.01.13 14:47:53 ~ 14:48:47) 
a-z sıralama wordde de var. A>Z şeklinde bir simgesi olacak.


  • ben smyrna  (04.01.13 14:49:16) 
sırala olayını yapıyorum zaten. benim öğrenmek istediğim sıralamayı harf harf gruplandırma şeklinde olup olmayacağı...
A Grubu
a...
ab...
abc...
B Grubu
b...
ba..
bc.. gibi
  • kallesnikof  (04.01.13 14:55:34) 
Sonuç olarak sırayla alfabeyi yazdım ve onların boyutunu artırdım. Sonra sıralayınca hepsi grup grup ayrılmış oldu. Bu şekilde çözmüş olduk. Ancak aklıma maddelerdeki gibi harflendirerek gruplandırma var diye kaldığı için onu öğreneyim dedim.


  • kallesnikof  (04.01.13 14:58:32) 
Excel'e geçmen lazım.


  • desdinova  (04.01.13 15:02:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.