[]

duyurudaki ekonomistlere soruyorum

500 tl si olan adamın gidip altın alması mantıklı mı fiyatların pahalı olduğunu düşünürsek zltın fiyatlarını... tabi ay ay üzerine 1 çeyrek altın eklendiğini de düşünün...

yani demek istediğim uzun vadeli olarak nasıl yorumlarsınız?


 
eğer bugün alınacaksa hemen alınsın derim. altın felaket düştü şu anda. sene sonunda bunun iki katı olacak.

ekonomist değilim ama al sat yapıyorum.
  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (04.01.13 13:51:27) 
peki ek olarak, hangi altın alınmasında fayda var? bu yıl olayları varmış altınlarda, altın cahiliyimde, 2012 altın mı almalıyım??? birde 500 tl ye gidip çeyrek almaktansa direk 400 500 tl lik altın almak daha mı avantajlı?


  • patos64  (04.01.13 13:54:21 ~ 13:54:45) 
en akıllı yatırımcılar bu zamana kadar gerek altında gerek dövizde gerek emlakta olsun, fiyatların en düşük olduğu anda yatırım yapan yatırımcılar olmuştur. gerisini sen düşün.


  • bilmemkacincinick  (04.01.13 13:55:36) 
altın alma, dolar al.

onu da araştır da al, bankadan alma, döviz bürolarından al.
  • [silinmiş]  (04.01.13 14:04:54) 
altın ebesinin nikahını gorecek bu yıl ve önümüzdeki 5 yıl boyunca..

bakın ebesinin nikahı yukarda degil aşağıda ..

ilk hedef 88 tl/gr sonrasında 78 tl/gr ve en son olarka 58 tl/grm
  • kennym  (04.01.13 14:05:24) 
bi bitmediniz aq yemin ediyorum bitmediniz.. altın alan uzun vadede kazanır diyo daha ... hiç ortada veri , öneri , destek yok..

Allahını seven şu duyuruyu bir altın diye arattırsın , 2010 zirvesinden beri
110 gr / tl ve 1900 dolar / onsdan veri 2 yılı geçti hala bu fiyatlara yaklasmadı ..

o gün bugundur aynı geyiktesiniz altın hep kazandırır altın hep kazandırır..


küçük yatırımcılar bu saatten sonra altına yatırdıgı her paranın bır kısmını unutsun.. bırak kar etmeyi bu saatten sonra elındekı parayı koruyabilen şanslıdır altında..

muhtemelen bu düşüş 5-10 yıl arası devam edecek ..
  • kennym  (04.01.13 14:24:31) 
yalnız şu nokta es geçilmemeli.. benim söylediğim senaryo içerisinde extrem bir durum bulunmuyor. olası bir iran israil savaşı herşeyi değiştirecektir.

bunun dışında bir diğer ihtimal ise , petrol satışını dolar üzerinden yapan ülkelerin altına geçiş yapmaları ancak altının yeniden talep görmesini sağlar..
ki bunu yapan 2-3 ülkenin tamamı işgal edildi.. diğerlei amerikanın korkusundan buna tenezzül edemiyor..

şimdilik sadece iran ve venezuella bu durumda..
  • kennym  (04.01.13 14:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.