[]

Koç fizik vs boğaziçi fizik

sizce hangi üniversite daha iyi bu bölüm için, özellikle teorik fizik dalında. bir de odtüyü koç boğaziçiyi sıralarsak sıralama ne olur ?




 
Boğaziçi..Koç üni. burs ya da imkan bakımından belki okurken seni daha rahat ettirir ama ileride yüksek lisans doktora düşünüyorsan kesinlikle boğaziçi


  • pierre bezukhov  (03.01.13 22:50:00) 
odtü ve koçu bilmem de boğaziçinde cern'den çıkma adamlar var


  • gates  (03.01.13 22:50:36) 
kontenjanın 10 kişi olmasından ingilizce olmasından ve vakıf ünisi olmasından dolayı koç'u tercih listemde en başa yazmayı düşünüyordum ancak boğaziçi hakkında detaylı bilgim yok. ilerde yüksek lisans için yurt dışı gibi hayallerim var ayrıca. bu ikisi arasındayım.


  • memories  (03.01.13 22:52:48) 
boğaziçi ve odtü'de de ingilizce değil mi?


  • zgrydn  (03.01.13 22:55:41) 
benim bildiğim değil yani hiç bi tercih listesinde üni'nin yanında ingilizce yazısını görmedim koç'ta felan yazıyordu


  • memories  (03.01.13 22:57:25) 
bogazici ve odtü de tüm bölümler ingilizce.


  • Notts  (03.01.13 23:17:12) 
bilkent fizik


  • unexpected expectations  (03.01.13 23:29:50) 
Notts bunu öğrendiğim iyi oldu sen hangi üniversiteyi önerirsin?


  • memories  (03.01.13 23:31:02) 
ben boğaziçi fizikten mezunum. boğaziçinde tüm bölümler %100 ingilizce. koç size yurt, para vererek boğaziçindeki yaşantınıza göre rahat ettirir belki ama sosyal imkanlar açısından boğaziçinin yanından geçemez. keza lokasyonu da bir üniversite öğrencisi için oldukça kötü.

akademik açıdan bakarsak, koçta da boğaziçinde de çok iyi bir kadro var. fakat bölümün büyüklüğü ve kadronun dinamikliği açısından ben yine oyumu boğaziçinden yana kullanırdım. fizik gibi oldukça "geniş" bir alanda ilerlemek istiyorsanız, kadronun büyüklüğü ve dağılımı çok önemli, ilginizi çekebilecek her konuda çalışabileceğiniz birilerinin olması çok büyük avantaj.

Koç bu konuda nasıl bilmiyorum ama boğaziçinde teorik fizik seçen (3. sınıfta ayrılıyor fizik alt programları) öğrenci kalitesi oldukça iyi, siz de o ortamda iyi yerlere gelirsiniz:) Bir çok arkadaşım yüksek lisansa yurtdışında (çok iyi yerlerde) devam ediyor. Boğaziçi fizik'in çok sevdiğim başka bir özelliğiyse: hocalar çok iyi ve rahat insanlar, ben ödevlerin bu kadar ertelendiği, hocaların bu kadar anlayışlı olduğu, sizinle bireysel olarak ilgilendiği, size arkadaş gibi davrandığı başka bir bölüm duymadım..

odtüyü kısaca değerlendirirsek: öneririm. büyük ve iyi bölüm, teknik üniversite imkanları (laboratuvar vs.).. sadece biraz "hantal" bir işleyişi olduğunu duymuştum.

aklınıza takılan başka şeyler varsa mesaj atın, yardımcı olmaya çalışırım.
  • so weit so gut  (04.01.13 01:49:43) 
Bundan yıllar sonra ben neden sevdiğim alana yönelmedim diye pişman olmak istemiyorum işin açıkçası ezelden beri ilgi alanım olan şeylerin çoğunu bu bölümde bulabiliyorum.


  • memories  (04.01.13 16:38:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.