[]

Wordpress Admin Panelinde Belli Bölümlere Erişimi Engelleme

Merhaba arkadaşlar,

Wordpress'te kayıtlı iki yöneticinin olduğu bir site düşünün. Ben sitenin admin bölümünde belli alanlara (örneğin görünüm menüsünde tema seçeneklerine) erişimi kısıtlamak istiyorum. Normalde kullandığım host'un yönetim panelinde klasör şifreleme mevzusu var ama malum wordpress'in yönetim bölümünde seo olmadığı için belli bir klasör gibi engelleme yapılamıyor.

Bu tür durumlar için bir plug-in falan var mı? Ya da siz ne önerirsiniz?

 
minimal admin eklentisi bir kısmını gizliyor, ama görünüme dokunmaz.
wp.tutsplus.com
burada nasıl kaldıracağını ve dilersen isimlerini nasıl değiştirebileceğini anlatmış.
  • inannas jofn  (03.01.13 22:52:32) 
kullanıcılar menüsünde yeni kullanıcı ekleyin ve onu abone editör yönetici yazar vs gibi çeşitli seviyelere göre seçin. ona göre yetkileri azalup çoğalıyor. ve diğer kısımlara erişemiyor. ancak db'e erişimi olursa çat diye userı siler yenisini de açar(yani cpanel'den filan erişimi olursa. wp içinden değil)


  • ben smyrna  (03.01.13 22:52:43) 
hosting paneline erişim yetkisi olan kişi benim. şimdi şöyle bir ihtiyaçtan doğuyor bu isteğim. sitenin işleyişiyle ilgili kişi widget'larda güncelleme yapmak zorunda. haliyle editör yetkisi yetmiyor. ama tema seçenekleri ya da ayarlar, araçlar gibi seçenekleri kullanmayacak. dolayısıyla olası hatalı işlemleri ve değişiklikleri önlemek için bir çözüme ihtiyacım var. farklı alternatifler de deneyebilirim.


  • vito andolini  (03.01.13 23:07:22) 
Amin Menu Editor Pro diye bir plugin tam da benim istediğimi yapıyor ama 19$ (oha) istiyorlar. Bulanların ya da bir şekilde plugini edinenler yardımcı olurlarsa harika olur.


  • vito andolini  (04.01.13 00:30:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.