[]

az mi maas aliyorum?

Aslinda ulke ortalamasina gore cok aliyorum ama bilemedim.

2. Derece tehlikeli isyeri sınıfında bir tesisin vardiya amirligini yapiyorum. Durdugunda dakikada yaklasik 1500 dolar kaybeden bu tesisin tum sorumlulugunu ustleniyorum. Uretim disinda isg, cevre gibi diger konularda da sorumluyum. Bi de vardiyali calisiyorum. Mesai, ek odenek vs yok. Her ay ayni parayi aliyorum.

Bu durumda aylik 1900 net normal mi yoksa ben kendimi bulunmaz cevher mi saniyorum ağalar?

 
isg, ve çevre zaten yaptığın işin bir parçası. onlar olmadan çalışamazsın. günde 8x3 vardiya olduğunu var sayıyorum. sen tek vardiyadan sorumlusundur muhtemelen. mesai ücreti almaman enteresan. birisinin yerine farklı bir vardiyada ekstra olarak gelsen bile ek ücret vermiyorlar mı?

eğitim durumun lise dengiyse çok kötü değil bence, mesai olayı dışında...
  • loveinaflipbook  (03.01.13 22:22:21) 
aldığın sorumluluğa ve katlandığın duruma(2.derece tehlikeli olması ve vardiyalı olması) göre az alıyorsun.

Tabi eğitimin nedir belirtmedin ancak bir lisans mezunuysan o işte en az 2500 TL alıyor olman gerekiyordu.

Eğer lisans mezunu değilseniz günümüz Türkiye'sinde yeterli bir maaş bence.
  • halilibo  (03.01.13 22:23:47) 
isg ve çevre sorumlusuysan 1900'e çok az alıyorsun. 2. derece tehlikeli olduğuna göre yanlış bilmiyorsam b sınıfı isg sertifikan olması lazım. o da yüksek lisans ya da 5 sene isg tecrübesiyle elde ediliyor.

yani üstündeki sorumluluğa göre az alıyorsun sen.
  • roket adam  (03.01.13 22:30:43) 
@roket adam; arkadaş vardiya amiriyse ancak bu bahsettiğin personelin uzantısı olarak çalışıyor olabilir. yani benim anladığım, olayın düzenden çıkmasını sağlıyor sadece. sertifikalık bir durum değil bu (tabii tam olarak nasıl yerinde getirdiğini kendisi açıklasa daha iyi olur).

zaten isg sertifikalı adamı da vardiya amiri yapmazlar diye tahmin ediyorum...
  • loveinaflipbook  (03.01.13 22:39:37) 
Yeni muhendissen normal gibi, ama normalde hakkinin 2.5 civari oldugunu dusunuyorum.


  • sAINT  (03.01.13 22:43:16) 
ben bu kadar işi bu paraya yapmazdım.


  • there is a light that never goes out  (03.01.13 22:53:26) 
loveflipinabook, haklısın sanırım. bana da öyle geldi açıkçası. ama yasal sorumluluğu paylaşıyorsa yine de az alıyor diye düşünüyorum, bilemedim.


  • roket adam  (03.01.13 23:09:10) 
geçen uçakta biriyle tanıştım
emekli ama ayrıca çalışıyor bence seninkinden daha zor ve detaylı bir iş ve bir sistem kurulcak devreye girecek filan fabrikaların elektrik sistemi filandı sanırım. sürekli bir yerde de değil iş çıkıyor bir ülkeye gidiyor atıyorum 5 ay kalıyor sonra belki işsiz sonra başka ülke filan. 2000 dolar mı ne alıyordu, mına goyum ya bu ne dedim, o kadar görece önemli uzmanlık isteyen iş üstelik de sürekli yolcusun bu kadar mı veriyorlar. hayat zor.

  • joepiscopo  (03.01.13 23:58:58) 
az alıyosun.

sayın işveren,

1 dakka üretim dursa bu adamın 1 aylık maaşından daha fazla para kaybedicen. böyle bir pozisyona bu kadar mı maaş verilir arkadaş?
  • merhum  (04.01.13 07:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.