[]

otoyolda 110 km/h ile ilerliyorum

Eğer otoyol(istanbul-izmit) müsaitse 110 - 120 km/h ile ilerlerken (hız yapmayı sevmem) solumdan-sağımdan en az 130 - 140 km/h ile geçen araçlar görüyorum ve bunu çok sık görüyorum. Hatta 120 ile giderken yanımdan şu "bıraavsır" reklamındaki gibi geçen araçlar görüyorum.

Şimdi otoyollarda hız sınırı 120 km/h değil mi? İzmit-İstanbul otoyolunda benim bilmediğim defakto(de facto) bi olay mı var? Hız ihlallerine göz mü yumuluyor?

Şu yaşıma kadar sadece birkaç kişiden duydum otoyolda hız sınırını aştığı için ceza yiyen? Ceza yiyen çok da ben mi duymadım? Ceza yiyen varsa neden hala herkes çılgın gibi araç kullanıyor?


www.kgm.gov.tr

 
her yerde radar yok.


  • ykyt  (03.01.13 22:12:53) 
radarın nereye ne zaman kurulduğunu, nerelerde kamera olduğunu bilenler takmıyorlardır.


  • ocanal  (03.01.13 22:14:40) 
genelde pek sallanmaz o limit. hatta o limitle soldan gitsen taciz edilirsin. sol şeritten hızlı gidenlere takılmamak lazım taciz eden bir transit, makas atan bir piç kurusu, veya dolu trafikte aşırı hızlı gitmiyorsa.


  • kuja  (03.01.13 22:15:08 ~ 22:15:35) 
hız sınırı 120 ama %10 tolerans var 132.

Yanınızdaki araç 130 la gidiyor olabilir hız sınırları içinde.

Ayrıca İstanbul çevresindeki otoyollarda genelde radar bulunmuyor. Ama biraz uzaklaştın mı nerdeyse adım başı radar var.

istanbula kıyak geçiliyo sanki.
  • halilibo  (03.01.13 22:17:59) 
evet 3-4 yıldan bu yana izmit-istanbul otoyolunda hiç radar fark etmedim. Zaten insanlar da sürekli çılgın gibi gidiyorlar. Radar olsa zaman zaman önlenebilir bu çılgınlık.
Tamam orası otoyol, tamam 130 140 km/h ile git ama işin gerçekten bokunu çıkartan var.

  • pistranger  (03.01.13 22:26:18) 
Ankara-istanbul otobani 130--140 arasi gidiliyor cogunluk tarafindan. 2 sefer ceza yiyebilirdim ama sansliydim, bir sefer babama denk geldi. 120 de gayet normal, sol seridi kapatmadikca.


  • sAINT  (03.01.13 22:50:46) 
2 kez otobanda radar yedim. biri ankara giselere yakindi digeri pozanti giseler civariydi. ist-izmit arasi radara giren ben de duymadim. herkes "ulan ist-izmit arasi radara giren duymadim" diye dusunup basiyor.


  • kartonpiyer  (27.06.14 17:42:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.