[]

Şarkılar ile ilgili ilginç hikayeler

Az önce Concerto De Aranjuez dinlerken ekşi'deki başlıklara bakayım, insanlar ne yazmış derken bir tanesi dikkatimi çekti.

30028851 nolu entry : deniz gezmiş'in idam edilmeden önce dinlemek istediği konçerto. www.eksisozluk.com

Elbette bunun şarkı ile dolaylı yoldan bir ilgisi var. Benim merak ettiğim, sizlerin herhangi bir şarkının doğrudan veya dolaylı olarak hikayesini biliyor musunuz?

Şimdi aklıma gelen hotel california'nın da acıklı(ne kadar doğru bilmiyorum) bir hikayesi olduğunu yönünde..

Bu da hediyemiz
Narciso Yepes - Concierto de Aranjuez
www.youtube.com

ekleme : mikado'nun bilgilendirmesi üzerine, ben sözlükte www.eksisozluk.com şu başlıkta bir entry görünce yok sanmıştım. demek başka başlıktaymış :( ama bu da az gibi.

 
(ara: şarkı* hikaye*) link çıkmadı. sözlükte arama kutusuna şarkı* hikaye* yazıp ara diyin.

bir de (bkz: türkülerin hikayeleri)

başlıklardaki linkleri tıklaya tıklaya bir sürü hikayeye ulaşabilirsiniz.
  • kibritsuyu  (03.01.13 21:18:19 ~ 21:19:04) 
Şu aralar çok dinlediğim şu şarkının (Deep Forest'ten Marta's Song) yanlışlıkla hamile kalan bir kadının kendi dilinde yaktığı ağıt olması gibi. www.youtube.com


  • Hallerlale  (03.01.13 21:19:35) 
The Doors - Ghost Song
www.youtube.com şarkının iki ilginç özelliği var.Birincisi şarkının Jim Morrison'un ölümünden sonra kaydedilmesi.Şarkı Jim Morrison'un okuduğu bir şiirin üzerine kaydedilmiştir.İkincisi ise Morrison'un okuduğu şiirde çocukken şahit olduğu bir trafik kazasından bahsetmesi.Kaza ise bir kamyonet dolusu kızılderilinin otobanda araçtan fırlayarak ölmesi şeklinde.

Rem - Let Me In
www.youtube.com Şarkı Kurt Cobain'e ithaf edilmiştir.Sözlerde de adeta Kurt Cobain'den bahseder.Şarkının kayıtlarında Cobain'in grubun gitaristi Peter Buck'a hediye ettiği gitar kullanılmıştır.REM ve Kurt Cobain ile ilgili diğer bir olay ise Cobain'in intiharı sırasında REM'in Automatic for the People albümünü dinlemesi(Bu kısım bir şehir efsanesi de olabilir.)

Beethoven - 3.Senfoni
www.youtube.com Beethoven bu eserini Napolyon'dan esinlenerek yazmıştır
  • nicotr  (03.01.13 22:21:01 ~ 22:23:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.