[]

Ekşi Sözlük Beta

Bunu kullanmak istiyorum, çünkü beğendiğim bazı özellikleri var; gündem, başlık kanalları, mesaj sistemi, başlığı takip etmek vs gibi. Ama canımı sıkan birkaç şey var:

1. Sağdaki konulu videoların çok geniş olması. Tek sütun olsa entry'ler daha geniş olacak, süper olacak. Ama böyle çok sinir bozuyor.

2. Temalar olmaması. beslenir ki buyu kullanıyorum, okuması çok daha rahat geliyor. Bunu betada yapabilsem şükela olur.

Bunları çözmenin bir yolu var mı? Ya da tahmini ne zamana kadar bunlar geliştirilir?

Bir de favori entry'ler eklenecek mi? Browser eklentisi can sıkıcı, çünkü hesapla değil, tek PC ile ilişkilendiriliyor.

 
1- userscript ile değiştirilebilir,

2- bunun için beta themes adlı chrome eklentisini yazdım, normal sözlük temalarını ekşi sözlük beta'ya uyarlıyor.

chrome.google.com

bütün temaların eklentisiz bir şekilde sözlük tarafından beta'ya uygun hale getirilmesi benim gördüğüm kadarıyla çok zor çünkü sayfa yapıları artık çok fazla değişti, bundan bir önceki beta versiyonunda bunun denemesini yaptılar ama sadece arka plan rengi-fontu değişik temalar için kullanışlı oldu. ayrıntılı temalar (beslenir ki bu, aşkımızın meyvesi vb.) için aynı şeyi söylemeyiz.

zaten ben de bu eklentiyi hazırlarken en çok kullanılan temaları baz aldım, bu yüzden yine bazı temalarda düzgün çalışmayabilir. ama bilindik temalarda işe yarıyor, tek sorunu geç yüklenme.

3- hala favori entry olayının eklenmemiş olması ilginç tabii. browser eklentisi dediğiniz (ekşifavori/eksi++) sanırım userscript olmalarından dolayı öyle bir zorunluluk oldu. eğer bu beta olayı olmasaydı favori entry'leri ve bütün eksi++ ayarlarını doğrudan hesapla ilişkilendirecek bir yöntem bulmuştuk ve eski ekşi sözlük için eksi++'ta bunu geliştirecektik. beta'ya geçiş süreci başladığından eksi++'a ara verdik.

beta için eksi++'ı geliştirmeye başlayacağız, ne zaman belli değil fakat eğer hala beta'ya favori özelliği eklenmemiş ise eksi++'da olacaktır. ayrıca userscript değil chrome/firefox eklentisi olacağından entry'ler bu sefer pc'ye bağlı kalmayacak, senkronize olacak.
  • ocanal  (03.01.13 13:34:45 ~ 13:50:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.