[]

web hosting

www.natro.com
diyor ki ortadaki pakette sınırsız alan sınırsız bandwith. bu hosting işinde de adil kullanım gibi şeyler var mı?
bir de domain dahil mi bu fiyatlara anlamadım?
danke.

 
sayfanın aşağısında "Limitsiz hizmet paketleri" yazan bir sekme var. orada yazanları oku.


  • gozyakansakiz  (03.01.13 12:02:58) 
Onlar bir nevi göz boyama. Yani zaten günlük 20k'dsan fazlaziyaretçin varsa en azından bi cloud dedicated'e geçersin. Adamlar biliyor o kadar kaynağı dibine kadar sömüremöeyeceğini :D


  • Agnahie  (03.01.13 12:11:44) 
sakın natro dan hizmet alma. sınırsız adı altında sattıkları hizmeti, siteniz bilgisayarı çok yoruyor diyerek sınırlandırıyorlar. sözleşmede sınırsız derseniz, ek maddeye bakarsanız orada sistemi yoracak olursanız sistemi kısma hakkımız vardır gibi bir yazı var diye zırlıyorlar. (sitelerden biri sıradan bir esnaf sitesi bu arada, joomla ile hazırlanmış. onu çalışmaz hale getirdiler) saatlarce kavga etseniz de boka sarıyor, sonuç sıfır. ben şuraya taşıdım, siz de bir bakın.

sunucu.com.tr
  • pisekar v2  (03.01.13 12:50:35 ~ 12:52:10) 
Elbette sınırsız değil, ama sıradan siteler için çoğunlukla yeterli oluyor. Joomla tabanlı sıradan bir esnaf sitesi yüksek oranda CPU kullanıyorsa bu natro'nun suçu değil, muhtemelen kurduğunuz dandik eklentilerde bir açık vardır.


  • roket adam  (03.01.13 13:45:30) 
@roket adam, ahkam kesmeden önce araştırırsanız natro ile benzer sorunlar yaşayan birçok kişi göreceksiniz. kaldı ki madem joomla gibi hazır sistemlerin sunucuyu yorduğunu düşünüyorsan, kurumsal sayfanda hazır sistem kur-kullan demeyeceksin. diyorsan sunucuyu yoruyor diye zırvalamayacaksın. sonra gidip sql üzerinde 10 sorgudan sonrasını çalıştırma gibi bir sınırlama koyup, admin paneline bile login olmasını engelliyorsan yuh derler. üstelik bu site 3 ay çalıştıktan sonra bunu yapıyorsan. ucuz hareketler bunlar.

kaldı ki 12 senedir yazılım sektöründeyim, dandik eklentiler konusunda epey tartışma yapabilirim. ya da şov amaçlı ucuz hareketlerden kaçınmak en iyisi.
  • pisekar v2  (03.01.13 15:15:51 ~ 15:17:55) 
o kadarsa hakkaten abartıymış. ama geneli amatör kullanıcıların wordpress/joomla/php tabanlı sistemlere kurdukları dandik eklentiler yüzünden epey sıkıntı yaşadığını da biliyorum bizzat.


  • roket adam  (03.01.13 21:20:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.