[]

İstanbul mekanları, sorum kızlara

Selamlar,

İstanbul'da bildiğiniz falcı var mığğğ? saçma sapan yerlerde olmasın, ama çok kalabalık olup da başından da savmasın istiyorum.

Bi teyzeniz vardır, çok iyi fal bakıyodur, çiçeğimi çikolatamı alıp bi kahvenizi içmeye gelirim mesela. inandığımdan da değil, dertleşmeye ihtiyacım var.

Şimdiden not: şimdi bir sürü adam/kadın kalkıp bana bu devirde hala bıtbıtbıt yapıcak biliyorum ama böyle saçma sapan bir şekilde hakkımda hiçbir şey bilmeyen bi insana derdimi anlatıp içimi kusmak istiyorum. çok önemli bir karar süreci öncesindeyim ve aslında anlatırken bi yandan kendi kararımı vereceğim evet ama dertleşmek istiyorum ya. evet psikolog yararlı vs de şu an derin psikolojik çözümlemeler vs kasamam, o kadar para da veremem zaten.

 
symbol cafe taksimde.


  • nofearman  (03.01.13 11:00:07 ~ 11:20:22) 
taksim symbol nesil


  • bradshaw  (03.01.13 11:44:20) 
  • pass  (03.01.13 14:03:54) 
@pass iş yerindeyim, ekşi açılmıyo, bi copy paste yapman mümkün müdür?


  • sirkelimon  (03.01.13 14:26:04) 
copy paste


bugün gündüz vakti istiklal caddesi'nde mal mal yürürken, anonslu press tesislerinde pvc ile kaplandığı 500 metreden belli olan renkli a4 kağıtlarıyla kahve falı marketing'i yapan apaçileri görünce düşündüm, aceba şu anda masaları bomboş olan cafe'lerde av bekleyen falcılar mesleki açıdan hangi konumdalar diye. çünkü fal işi endüstriyel olmasa da kültürel olarak büyük bir yer kaplıyor türk milletinin yaşamında. bu işin bilimsel olarak bir standardizasyona kavuşturulması lazım. falcılar kimlerdir, eğitimleri nedir, öğretmenleri kimlerdir, falcıların ne tür yetkinliklere sahip olmaları gerekir, fal işinde başarı kriteri nedir, yorum kalibrasyonları nasıl sağlanır, rütbeleri var mıdır, hiyerarşi nasıldır, denetim mekanizmaları var mıdır, denetçilerinin yetkinlikleri nelerdir diye bir sürü şey düşündüm ve dayanamayıp akşam vakti girip fal kahvesi içtim melekler kahvesi'nde. ayrıca bugün henüz hiç kahve içmemiştim ve başım lodostan dolayı ağırmıyordu. bugün istanbul'da lodos da yoktu bence. çekiçleme vardı. değişik bir rüzgar o. yukardan iniyor, sert vuruyor. kahve alarmıydı bu.

neysene. merdivenaltı üfürükçülerini incelemedim daha ama bu cafeterya falı işinde ekonomik olarak ciddi rakamlar sözkonusu. yani bana göre ciddi. orta şekerli bir mekanda, en fazla bundle olarak 1 lokum veya yaprak çikolatanın verildiği, lezzeti değişken bir fincan türk kahvesini 3 ila 5 tl'ye içebilirken, fal bakan yerlerde bu rakamın üzerine kafadan 10 tl bindiriyorlar. malûm mekanlarda ortalama olarak fallı kahve 15, falsız kahve 5 lira. kahve içene mi fal bakıyorlar yoksa fal baktırana mı kahve sokuyorlar bilmiyorum ve küçük esnaf çakallığıdan mütevvelit bu pazarlama tekniğini çözemiyorum..

mekanda müşteri debisine göre 1 ila 5 falcı bulunabiliyor. fal işi resmi olarak yasak olduğu için su dolu balıksız fanus, mum, tütsü işine çok girmiyorlar. yoksa ilginç şapkalar takar merlin gibi dolaşırlardı beyoğlu'nun arka sokaklarında. fallı mı falsız mı olduğunu belirttiğiniz kahvenizi içtikten sonra organize edilen falcılar ya sizi huzularına kabul edip gaz odasına alıyor ya da onlar sizin yanınıza teşrif buyuruyor. ilk görüş intibaı bu saniyede olgunlaşıyor. ilk iş parmağınıza, sonra da tipinize ve kıyafetinize bakıyorlar, çünkü işin yolu yüzükten geçiyor. yüzük varsa başka, yoksa başka konuşulacak. sonraki aşamada da kadın, erkek veya efemine olan falcı işinde eğer kaşarlanmışsa, sizin tepkilerinizi iyi okuyor ve nisbeten size en uygun sonuçları çıkarıp fal diye yutturmaya başlıyor. eğer falcı amatörse sohbet ayağına ağzınızdan laf alıp, vereceğiniz cevaplara göre tahminler yapmaya çalışıyor. çakala bak. biyopsişik dalgalanma olmadan inisiyasyon olmaz atasözünü bir öğreten olmamış kendisine. sonra başlıyor sizden gelen ipuçlarına göre sallamaya, yazmaya. öyle yuvarlak, öyle objektif cümleler dönüyor ki fal seansında, anlattıklarının sizinle veya size benzer bir şahısla bir yerlerde çakışmaması imkansız. bazıları işi abartıp hediye olarak tarot falınıza da bakıyor. hatta bazıları kahve falına bakmadan tarot üzerinden sallıyorlar da sallıyorlar. kahveye sıra gelmiyor bile. o kartlara baktıklarında da sanmıyorum ki simgesel yorumlar yapsınlar. çünkü falcı kişilerin öyle profilleri olabiliyor ki siksen 10 tane kartın ne ifade ettiğini aklında tutamaz; korelasyonlarını mı yorumlayacak? bu akşam benim baktırdığım da çok sağlam yorumlar yapmadı. mesela:

evlenmem için ailem baskı yapıyormuş. [bu ülkede mahalle baskısı görmeyen insan sayısı sıfırın altında.]
işimle ilgili bir sıkıntı varmış ama, yılbaşından sonra düzelecekmiş. [zam ayı geliyor, kesin onu düşündü. zam yok ayrıca.]
duygusal sıkıntıları 2 aya kadar toparlayacakmışım. [pek sıkıntı yok o tarafta mesela.]
bacakların üstünde, boynun altında sağlık sorunu var ama geçecek. [vücudun yarısını söyledin.]

baktım falcı bana evlenecek bir kadın, çalışacak daha iyi bir iş ve piyangodan 3-5 trilyonluk bir ikramiye ayarlayamıyor, gittim alkole vurdum kendimi başka bir mekanda. 3 saat sonra kafayı kırıp manhattan'da foursquare check-in'i yaptım badge açtırmak için. onu da itiraf edeyim kurtulayım.
  • nofearman  (03.01.13 14:26:52 ~ 14:27:08) 
zumbara.com a bakınız. tam istediğiniz gibi başlıklar görmüştüm.


  • jam  (03.01.13 14:27:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.