[]

İş başvurusunda referans

Orada yazılan referansla ilgili olarak adını vereceğimiz kişiye bunu bildirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum ben. Yani Ahmet Öztürk diye yazıyorsam referans olarak , AÖ'yü arayıp "abi seni referans olarak yazıyorum olur mu" demem lazım. Ama aksini savunan da var. "Herhangi istediğin birini yazarsın , arayıp sorarlar waboose iyi çocuk mu diye o da istediğini söyler" şeklinde bir görüş de var. Sizce hangisi ? Ben referansı "bu çocuğa kefilim 10 numara çocuk" demek gibi algılıyorum. Hatalı mıyım ?




 
kimi referans gösterdiğine bağlı değişir bence.
mesela önceki patronunu ref gösteriyorsan pek de bildirmene gerek yok. otomatik olarak ref olacağını düşünmesi gerekir.
ama birlikte iş yaptığın birini, hocanı fln ref gösteriyorsan önceden bildirmek iyi olur.
bence.
  • goldentitan  (03.01.13 00:15:30) 
mesleğine bağlı ama mesela bizim için (mimarlık ve benzeri meslekler) yaptığın projelere bakılır kimse referansı aramaz zaten. boşu boşuna aramam ben şahsen, hiç şahitte olmadım.


  • kurcalamabozarsin  (03.01.13 00:17:48) 
Kesinlikle haklısın. Bence her kim olursa olsun bildirimde bulunmak gerekir nezaketen de olsa. Hatta yazmadan arayıp onay almak daha da şık bir davranıştır.


  • cakabo  (03.01.13 00:36:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.