[]

askerlik

selam.

bizim bi kardeşimiz var, 3 sene önce 2 yıllık okuldan mezun oldu, eleman askere gitmiyor. korkuyor. ben buna nasıl bir motivasyon verebilirim gitmesi için? açıköğretime başladı bi ara, sonra kafası pek basmadı bıraktı, sike sike uzun dönem yapacak..

ek soru; herhangi bir 4 yıllık örgün programa kayıt olursa ve sınıf geçmezse, 7 sene öyle takılırsa, 29 yaşına kadar askerlikten yırtar mı?

 
ben mi yazdığınızı yanlış anladım bilmiyorum ama 29 yaşına kadar askere gitmezse askerlikten muaf olunmuyor. tam tersine 29 yaşına kadar okumana izin var. eğer 29 yaşında askere gitmemek için tek bahane okul kaldıysa gel önce şu askerliği yap ondan sonra okula devam edersin diyorlar. ha 22 yaşındaysa şu an okusun 4 yıllık bi bölüm kısa dönem yapsın. hem belki o zamana kadar başka gelişmeler olur.


  • temasettin  (02.01.13 23:19:26) 
29 yaşında isterse TÜBİTAK 1.si olsun s.ke s.ke askere alıyorlar, iyi de yapıyorlar.

Erken gitsin yoksa yaş 30a dayanmış tuvalet temizlemek patates soymak filan ağır gelir.

işin sonunda kendinden 5-10 yaş küçük biri tarafından tokatlanmak filanda var yani
  • efrasiyab87  (03.01.13 00:19:49) 
ya seve seve ya sike sike.

ben mi gideyim ?
  • fuskiyenin oglu  (03.01.13 00:30:39 ~ 00:31:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.