[]

motorlu taşıtlar vergisi hk.

İyi akşamlar,

Aracımın vergisini internet bankacılığından ödemek isterken aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaştım:

"Motorlu Taşıt Vergisini ödemek istediğiniz aracın ruhsatının sizin adınıza ait olmadığı bilgisi Maliye Bakanlığı Sisteminden alınmıştır. Motorlu Taşıt Vergisi ödemek istediğiniz aracın ruhsat sahibine ait bilgileri giriniz."

Aracı yakın zamanda ikinci el olarak birisinden satın aldım. Noterden satışını yaptık, daha sonra da emniyet bana ruhsatı posta ile gönderdi. Araç benim üzerime yani şu an. Plakayı değiştirmedim. Peki neden böyle bir uyarı alıyorum, nasıl çözebilirim? Bilgisi olan arkadaş yardımcı olaiblirse sevinirim, teşekkürler.

 
bankadan değil şu adresten ödersen sorun olmaz belki. bi dene.
intvd.gib.gov.tr

  • ben smyrna  (01.01.13 21:41:44) 
Şuradan intvd.gib.gov.tr kendi kimlik numaranla (ve diğer bilgiler) sorgulama yaptığında kayıt bulunamadı falan diyorsa vergi dairesine gidip düzelttirmen gerekiyor. Yakın zamanda derken bir kaç günden bahsetmiyosan sonra düzelir diye hiç bekleme ben 1 yıl sonra gidip düzelttirmiştim. Ayrıca senin adına kayıtlı görünmüyorsa ödeme yapma daha çok uğraşırsın.


  • slayerrr  (01.01.13 21:48:40 ~ 21:50:36) 
slayerrr, sorgulama yapınca araç benim adıma görünüyor. tescil tarihi falan doğru, satışı yaptığım gün. yine de gitmem gerekli mi?

ben smyrna, ödeme yapmama dair bir engel yok aslında ortada. sadece neden üstteki gibi bir uyarı geldi onu merak ettim.
  • Lethe  (01.01.13 22:43:50) 
O siteden sorgulama yaptığında senin adına görünüyorsa vergi dairesine falan gitmene gerek yok, zaten sorun da yok yine o siteden kredi kartıyla ödeyebilirsin. Eğer bankanın internet şubesini kendi kimliğinle kullanıyorsan öyle bir hata çıkmaması gerek ama en garanti yöntem olarak o sorgulama yaptığın internet vergi dairesi sayfasından ödeme yapmanı tavsiye ederim. Çünkü olası bir hatada banka ya da vergi dairesi biz hata yaptık düzeltelim demez sen uğraşırsın yine.


  • slayerrr  (01.01.13 22:58:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.