[]

satılan kiralık ev ve kontrat durumları

bi arkadaşımın ailesi kirada oturuyor, seneler evvel kasım ayında sözleşme yapılmış ve senelerden beri o evdeler, her ay da kiralarını yatırıp oturmaya devam ediyorlar.

kontratta aksi belirtilmedikçe sözleşme kendini yeniler maddesi var, ancak ev geçtiğimiz ay satılmış ve satan kişi alıcıya içindeki kiracıların bi hafta içinde çıkacaklarını söyleyerek yapmış bunu.

yeni ya da eski ev sahibinin evdekileri bi hafta içinde evden çıkarmaya hakkı yok diye düşünüyorum, kasım 2012 de aksi bi durum yapılmadığı için kontrat yenilenmiş ve sözleşme kendini devretmiş diye de biliyorum, doğru mudur?

 
evet doğrudur zorla evden çıkaramazlar. belirli bir ihbar süresi vardır bu iş için. ne kadar hatırlamıyorum ama.


  • fiyuuuu  (01.01.13 17:52:16) 
benim hatırladığım 1 ay önceden haber verilmesi gerekiyor. sözleşmede de öyle yazıyor olmalı.


  • vartuhi  (01.01.13 17:57:33) 
Yeni mal sahibi aralık 2012'de satın aldıysa , kasım 2013'ü bekleyecek. Çık diyemez. Kasım 2013'ten bir ay önce ihtar çekecek evi tahliye et diye. Çekmezse, kontrat kendiliğinden yine uzar.

Yeni ev sahibi, kasım 2013'ü beklemek istemiyorsa, mahkemeye gidip dava açacak, İHTİYAÇ NEDENİYLE tahliye davası. Kendisinin, eşinin ya da çocuklarının o evde oturmaya ihtiyacı olduğunu belirtip, bunu da mahkemede ancak gayet inandırıcı kanıtlarla ispat ederse, davayı kazanabilir. Ama biraz aklı varsa, o davanın da 1 sene süreceğini bilir.

Arkadaşınızın ailesi, yeni mal sahibine, taşınma, depozit, peşinat v.s.. yi öderse çıkacaklarını, yoksa kasım 2013'ü bekleyeceklerini gönül rahatlığıyla söyleyebilir. Eski ev sahibinin , kiracısı namına taahütte bulunma hakkı zaten yok, bulunmuşsa da hukuki geçerliliği yok.
  • latchet  (01.01.13 21:34:47 ~ 21:38:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.