[]

Şu lamba ne kadar elektrik yakar? (FOTOLU)

Öncelikle bu lambanın adını bilen var mı?

Ben bu lambanın yarattığı etkiyi çok seviyorum, fakat inaılmaz derecede çok elektrik yaktığını söyledi birisi. normal bir ampüle göre 30-40 kat fazla yakıyormuş, doğru mu? Fikri olanlar lüten paylaşsınlar.


 
biz de var. faturamız astronomik gelmiyor. yani salondaki tek aydınlatmayı bunlardan iki tane ile sağlıyoruz bir de ama bi bunun özel lambasından kullanmıyoru sanırım. özel lambası biraz hunharca yakıyor.


  • fosforlu cevriye  (01.01.13 17:30:24) 
halojen lamba.
kulandığı ampuller 200-300 wattlık oluyordu galiba.

  • sutlu nescafe  (01.01.13 17:30:44) 
İçerisinde normal bir ampül var bizimkinde, fark yok. Senin duyduğun farklı bir sistem kullanıyor demek ki.


  • gerenkyok  (01.01.13 17:32:49) 
@fosforlu cevriye
@gerenkyok

benimkisi kısmalı. yani lambayı kısıp, açabiliyoruz. sizinki de kısmalı mı?
  • and justice erol  (01.01.13 17:37:42) 
kısmalı/dimmer ile olandan yerine koçtaşta buna bezer (tavana dönük) güzel bir tane vardı. enerji tasarruflu takabiliyorsun. 25 tl idi.


  • ben smyrna  (01.01.13 17:52:57) 
lambader bunların adı. goo.gl ama tavana doğru olandan alman lazım tabi.


  • ben smyrna  (01.01.13 17:53:32) 
Kullandığı ampul tipini bilmiyorum ama ne olursa olsun 30-40 kat fazla yakamaz. Normal bir ampulü 100w olarak farz edersek 3000-4000w (en büyük ufo ısıtıcıdan bile daha çok yani), tasarruflu ampule göre düşünürsek 400-600w yakması gerekir ki bu imkansız bir şey. Yapı itibariyle sağladığı aydınlatma gücüne oranla fazla elektrik tüketimi olacağı kesin çünkü duvar kenarında tavana bakan bir ampul çok fazla bir aydınlatma sağlayamaz. Ama uçuk elektrik tüketimi olmaz, biraz fazla olabilir.


  • slayerrr  (01.01.13 19:06:35 ~ 19:07:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.