[]

bu gece elde birayla dolaşmak

problem olmaz dimi? tekelden bira alıp gezerek içelim diyoruz.




 
hangi şehir hatta hangi ilçe orası önemli asıl?


  • juninho77  (31.12.12 16:03:52) 
esas problem olan sey; bunun, ozgurlugumuzun bu denli basit ve dogal bir parcasinin, bir problem yaratip yaratmayacagi sorusunu zihinlerimize dusuren seyler ya da kisiler.

neyse, istanbul'daysan ve fatih falan gibi cok muhafazakar yerlerde gerceklestirmeyeceksen sorun olmaz. bilhassa taksim ve kadikoy gibi yerlerde hicbir sorun olmaz.
  • chronic unholy  (31.12.12 16:10:11) 
@chronic unholy
Bunun muhafazakarlıkla ne alakası var? Sen adam gibi içersin, içmiş halinle içmemiş halin birdir. Kimseyi rahatsız etmezsin ama herkes senin gibi içmez. Şişeyi açınca değişen bin tane mal gördüm ben. Kendim içeceğim zaman hayatta dışarıda içmem. Yanımdan geçecek bir insan benim gibi düşünüp rahatsız olur mu diye.. Yılbaşında sokağa çıkıp, yaşayacağı son günmüş gibi içecek milyon tane adama kefil olabiliyor musun? Kimse olamaz bence.. Ben bu işle yetkili birisi olsam kendim içmeyi çok sevdiğim halde izin çıkarmazdım..

  • muhatara icermeyen tefekkur mit  (31.12.12 16:19:24 ~ 16:20:17) 
@+1 muhatara

bu gece içeceğim; ama normal zamanlarda yasak olması taraftarıyım. malum herkes ağzıyla içmiyor.
  • dokunmakalbime  (31.12.12 16:22:42) 
tartismaya girmeyecegim. fikrimi kisaca beyan edip gececegim. net bir sekilde muhafazakarlik ve dahi geri kalmislik ornegidir bu.

elinde sigara ile sokakta geziyor olmak ne kadar ozgurluk ise, elinde alkol sisesi ile geziyor olmak da, normal sartlarda/normal ulkelerde kimsenin engellemek bir yana dursun, dusuncesini akla dahi getirmeyecegi bir ozgurluktur.

"bu siseyi ictikten sonra x sayida insan sapitiyor, yahut sapitabiliyor, oyleyse sapitmayanlarin da ozgurlugunu yasaklayalim! hayatta en hakiki mursit, kurunun yaninda yasin da yanmasidir!" gibi bir mantik, ancak ucuncu dunya ulkelerinde gecerlidir. nitekim, biz de ikibucuk'uncu dunya ulkesiyiz.

bu gece icecegim ama normal zamanlarda yasak olmasi taraftariyim demek de muazzam bir seymis. esas disarida icilip cildirilan aksamlardan bir tanesi bu aksam zaten. "benim icecegim aksam serbest olsun, ama baska zamanlarda yasak olsun" mantalitesi cok itici.
  • chronic unholy  (31.12.12 16:36:01) 
Sigaranın sarhoşluk etkisi olmadığı için verdiğin örnek çok garip oldu.. O zaman şöyle anlatayım...

Alkollü Genç, Birahanede Kurşun Yağdırdı: 1 Ölü
2 alkollü genç, 120 aracın lastiğini kesti!
Alkollü genç, birahanede yan masaya kurşun yağdırdı

Şu haber başlıklarında "alkollü" gördüğün yerlere "sigara içen" koyup öyle oku.. O kadar mantıklı oldu işte söylediğin :)

ben de tartışmaya girmeyeceğim acaip sigara içtim :))
  • muhatara icermeyen tefekkur mit  (31.12.12 16:51:10) 
chronic bu gece ben içecem serbest olsun durumu yok. gene millet gtüyle içip sağa sola sataşacak ama bu gece her yerde ekstra güvenlik olacak. o yüzden serbest olması mantıklı.


  • dokunmakalbime  (31.12.12 16:54:42) 
hayvan gibi içki içen özgürlükçü bir birey olarak türkiye'de elinde bira şişesiyle dolaşan adamlara uzak durmaya çalışırım, hele yanımda kız falan varsa iyicene kaçarım. burası türkiye, ne olacağı belli olmuyor.


  • roket adam  (31.12.12 17:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.