[]

Herkes mi mutsuz lan?

Geçenlerde sorulmuştu "herkes çok mu mutlu?" diye, Facebook'taki insanların paylaşımlarından çok mutlu oldukları göründüğünden. Şimdi de ben sözlüğe bakarak "herkes mi mutsuz?" diye soruyorum. Ama esas olarak sebebini soruyorum.

(bkz: 2012 yılının tek cümlelik özeti)

Bir tane güzel bişey yazılmamış bu başlığa. Sebebi ne sizce? Birkaç teorim var:

1. Facebook'ta insanlar şov yapıyor. İsimleri de göründüğü için çok kötü şeyler yazamıyorlar. Ama sözlükte insanlar anonim olduğu için her türlü boktan durumu çekinmeden yazıyorlar.
2. Ekşi sözlüğün arkadaş bi siki de beğenin be adamlarıyla dolu olması.
3. Sözlükte genellikle kendini aşağılayanlar sükse yapıyor. En beğenilenlere giren entry'ler karizmatik şeyler değil, 'yenilen efsane ayarlar' tadında oluyor.
4. 2012 gerçekten de bok gibiydi.

Hayır yani, çok güzel, faydalı, süpersonik bir yıl geçirdim ve söylemeye çekinir durumdayım.

 
2012'de tr'de yaşayıp da mutlu olan varsa ya şakirttir ya kafası güzel.


  • dokunmakalbime  (31.12.12 13:02:46) 
@dokunmakalbime: 3'te 1'ini Türkiye'de yaşadım ve Tr'deki dönem daha bile güzeldi galiba, kalanı da güzel olsa da. Ben mi çok duyarsızım acaba toplumsal meselelere? Not: Dinsizim, ayyaş değilim.


  • long live rock n roll  (31.12.12 13:08:29) 
abi insanlar mutsuz, yanılsama değil bu cidden mutsuzlar.

facebook twitter vs bunu maskelemek için kullanılan şeyler, sözlükteki anonimliği yakalayan insan dökülüyo doğal olarak, facebookda gayet mutlu bi profil çizen insan sözlükte okuyunca intihar etmek isteyeceğin şeyler yazabiliyor.
  • naw man fuck that  (31.12.12 13:17:27) 
benim için de bok gibi bir yıldı açıkçası.


  • ocanal  (31.12.12 13:18:38) 
çok kötü, ağır olaylar atlattığım yıllar da oldu ama genel olarak mutsuz bi insan değilim o yüzden şu yılda çok kötüydü hiç demedim şimdi düşününce 2009 berbatmış mesela ama söylemem hiç.genel olarak insan kişiliğiyle ilgili herhalde teoriler arasında seçmek gerekirse 3 diyorum ama millette genel olarak mutsuz olma durumu var bunu seviyolar,etrafında ki insanların mutsuz olduğunda sana karşı ilgisini falan seven tipler var öyle yani ayrıca @dokunmakalbime evet söylediğin çok çok doğru ülkenin toparlanamaz durumda olması gerçeğine girersek çıkamayız ama ben genel olarak insanların mutsuz olma durumunu sevmelerinden bahsediyorum.


  • bunumu demek istedin  (31.12.12 13:20:02) 
benim içinde sik gibi bir yıldı dikine yokuşları olan.


  • memnun1  (31.12.12 13:23:15) 
2012 bence güzeldi.
İnsanların geneli karamsar ve tatminsiz hep daha iyiyi görüp hayal ediyor kimse çok şükür hasta olmadım çok şükür işim gücüm var eşimle mutluyum gibi şeyleri düşünmüyor yada derslerimi geçtim gibi şeyleri takmıyor

Hep ağaoğluyu hep sürekli pompa yapan arkadaşları hep etrafı kıskanarak geçiriyoruz. Bence böyle.
  • basond  (31.12.12 13:25:12) 
Gerek iş gerek eğitim veya kısaca genelden bakmak gerekirse 2012 benim için çöküş yılı oldu. Hani her b*k üst üste mi gelir diyorlar evet aynen öyle arkadaş. Yarına dair bir umudum yok ama her şeye rağmen ayaktayım, sağlıklıyım. 2013'ün herkes için iyi geçmesi dileğiyle.


  • synche  (31.12.12 13:29:42) 
27 yaşındayım bir baltaya sap olamadım, hiç sevgilim olmadı ( utangaçlık ve özgüven eksikliğinden dolayı ) sadece 2012 değil bütün hayatım bok gibi daha da boklaşacak gibi özgüven yerlerde olduğu için.


  • hitsumo  (31.12.12 13:37:22) 
üstad hiç i sikerim ya bir konuşayım şu kızla, ya da takılayım amk en köt ekse kağıdı falan diyerek takıldıın kızlar olmadı. özgüven dediğin biraz böyle reddedilirsin karşına biri çıkar ummadığın tak yeşil ışık yakar falan. gerçi ben de aynıyım 23 hiç sevgilim olmadı da. hayırlısı. mühendissindir belki:)


  • canhavli  (03.01.13 01:58:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.