[]

Alkolik mi oluyorum?

Son 8-9 gündür kafam her an güzel. Bu akşam arkadaşımdaydım bana bi bardak içki versin diye yalvardım ağlayacaktım nerdeyse. odama geldim yine içmeye başladım.

neyim var benim?


 
bişeyin yok. çünkü benim de yok. bence.


  • irrasyonel kedi  (31.12.12 00:54:46) 
ergenlik belirtesi gibi geldi bana...


  • bana da bu yakisir  (31.12.12 00:56:52) 
Sanmam. olsan da sorun değil. Alkolik insanların problemi alkolle değil parayladır. paran varsa sıkıntı yok. ergenlik de olabilir tabii bilemiycem ciger. git aynaya bak gözünün feri gitmediyse sorun yok :)


  • mercyrium  (31.12.12 01:07:57) 
ben, iyice alkolik oldum lafını etraftan sıkça duyanlardanım. benim fix 2 sorum var, birincisi haftada kaç kere ailenle ayıkken sofraya oturuyorsun, cevap 0 değilse alkolik değilsin.
cevap 0 sa, para ve zamanın var da mı içiyosun yoksa içmek için para ve zaman yaratman gerekiyor mu? (Borç-para tırtıklamak-saf birini kazıklamak//işi-evi-zaman ayırman gereken bir işi aksatmak)
alkolik olmak küçümsenecek ya da basitce ortaya çıkabilecek bir sorun değildir. hatta haddim olmadan bir adım daha gideyim (tıbbi değil bar işi tecrübelerinden konuşuyorum çünkü) çoğu insan istese de alkolik olamaz.
  • cadillac  (31.12.12 02:14:29) 
sorun olmaz. benim kafam 4 yıldır güzel.


  • mega idea  (31.12.12 07:35:57) 
Son 5-6 yıldır her gece sarhoş olana kadar içiyorum (toplamda 4-5 ay boşum vardır. gerçekten parasız kaldığımda içmiyorum 6 yılda 5 ay hiçbir şey değil) maddi anlamda çökmüş durumdayım kazandığım paranın nerdeyse tamamı alkol ve sigaraya gidiyor. alkodroid uygulması kullanıyorum son altı ayda 1403 şişe alkol tüketmişim bu sadece bira değil adet bazında yani bira, 35lik rakı,70lik rakı, votka şarap vs. hepsi içinde. içmeden uyuyamıyorum. ancak alkolik değilim!! bunu bana doktor söyledi. alkolizm bambaşka bir şey. psikoloğa gittim amteme sevk etmeyi düşünmedi bile ilaç verdi verdiği ilaç işe yaramıştı ama hoşuma gitmedi bıraktım. alkole devam ettim. gündüz nadiren içerim içmeyi düşünmem çoğu zaman akşam 6-7den sonra gelsin biralar, rakılar, votkalar. keyif aldığım için değil unutmak, kabus görmeden uyumak ve dibe vurmak için içiyorum.


  • sifirin altinda  (31.12.12 08:55:44 ~ 08:56:42) 
sıfırın altında +1. 4-5 senedir aynıyım. içmediğim zaman içmiyorum ama gün içinde yorulmadıysam uyku muyku yok ve sürekli kabuslar. hiç içmediğim gün mesela dün sadece 1 ekstrayla geçirebiliyorum. doktora gittim ama paxil verdi. alkolle kullanabilirsin sorun yok dedi. tek sıkıntım suratımın hafif hafif kızarması. bu arada evlendim ama alkol çok etkilemedi. öyle gidiyorum ama sapıtmadan içmeye devam ettiğim müddetçe!


  • mega idea  (31.12.12 09:40:45) 
@mega idea aynen hacı böyle bir soru sorulmasa düşünmeyecektim bile. beni rahatsız eden tek sorun sarhoş olma eşiğimin yükselmesi. maddi olarak zora sokuyor. onun dışında çokta sıkıntı yok. huzurlu uyku için her yol mübah.


  • sifirin altinda  (31.12.12 09:48:19 ~ 09:49:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.