[]

alkollüyken kaza yapıma ve sonuçları

2 arkadaş kaza yapıyor. 2si de alkollü.(101 promil üstü) yan koltukta oturanın bacağı kırılıyor. sürücüyü ifade almak için çağrıyorlar ama sonra tutmuyorlar. şimdi yan koltuktakinin ifadesini alacaklarmış. muhtemelen şikayetçi olmaz. bundan sonra neler olabilir? sürücünün dediğine göre savcı alkollü araç sürmekten kamu davası açacakmış. sonra mahkemede buna bağlı olarak hapis ceza gelecekmiş, o da para cezasına çevrilebilirmiş. ehliyetin gitmesinden başka ne gibi ceza yaptırımlarıyla karşılaşılabiliriz? savcı hapis cezası isteminde bulanabilir mi? promil miktarının verilecek cezaya etkisi var mıdır? ekşici avukatlar cevaplarsanız sevinirim.




 
komik gelecek belki ama ehliyetsiz arac ve/veya alkollu arac kullanmanin neticesinde yaramali veya olumlu bir kaza olsa bile alacagin ceza degismiyor. yasa boyle.

"
1) 01.06.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayılı TCK'nun "Trafik güvenliğini tehlikeye sokma" başlıklı 179. maddesinin 3. fıkrasında alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle emniyetli bir şekilde araç ve idare edemeyecek olan kişinin araç kullanma halinin suç olarak düzenlendiği, maddede belirtilen "emniyetli bir şekilde" ifadesinin kişilerin hayatı, sağlığı ve mal varlığı açısından bir tehlikeye neden olunması şeklinde anlaşılması gerektiği, salt alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmanın ne şekilde trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü tespit edilmeden bu madde uyarınca cezalandırılmayacağı, keza 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 48. maddesinde alkollü araç kullanma eylemlerinin, anılan Kanun'un 36. maddesinde ise ehliyetsiz araç kullanmak fiilinin düzenlendiği, dosya kapsamına göre, trafik görevlerince sanığın alkollü ve ehliyetsiz vaziyette araç kullandığı tespit edilerek tutanak düzenlendiği, bu nedenle sanık hakkında beraat kararı verilmesi gerektiği gözetilmeden, yazılı şekilde hüküm kurulmasında,"
www.turkhukuksitesi.com

buradan hareketle gerisini kendin bulursun sanirim. burada onemli nokta kurala uygunluk.
  • entrapmen  (30.12.12 22:56:08) 
hapis veya para cezası ile karşılaşacaksınız zaten, onun kaçarı yok. kamu davasına dönüşür durum insanların hayatını tehlikeye atmaktan. avukat tutmalısınız bence acilen.


  • roket adam  (30.12.12 23:13:05) 
kuzenim alkollü, ehliyetsiz ve yalnızken kaza yaptı geçen yıl. 10 gün kadar hastanede kaldı, atlattı neyse ki her bir şeyi. neyse 1750 tl gibi bi ceza gelmişti. alkollü araç kullanmak + ehliyetsiz araç kullanmaktan. belki fikir verir dedim :/


  • somethinginthewayshemoves  (30.12.12 23:20:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.