[]

laptop sorunsalı

Efenim laptop arayışındaki bir tekno-cahil olarak 3 sorum olacak,

1)İnternet sitelerindeki laptop özellikleri arasında bellek bilgisi dışında bir de "Maximum ram kapasitesi" veya "ram kapasitesi" diye bir ibare oluyor. Mesela "Ram kapasitesi 16gb" diyor. Bellek ise 8gb. Bu, alete sonradan ram taktırmak suretiyle maksimum 16gb'a yükseltebileceğim anlamına mı geliyor?

2) Rahatçana 3D render, video düzenleme vs yapabilmek için bana ne kadar ram ve hangi nvidia ekran kartı lazım olur? (Oyunda filan gözüm yok) Şu iş görür mü mesela >> www.bimeks.com.tr

3) DDR3-DDR5 muhabbeti nedir?

 
win vista, win7 ve 8 64 bit uygulamaları destekliyor. Bu ise 16 gb kadar ram desteği demek. Bu laptopla değil, kullandığın işletim sisteminin bit desteğiyle alakalı ama şimdilerde çıkan en son laptopların hemen hepsi win8 ve 64bit desteğiyle geldiği için otomatikman hemen hepside 16 gb kadar ram destekliyor.

Bellekten kastı laptop taki takılı olan ramin kapasitesi.
Yaratımlama için hem amd'nin hem nvidia'nın bu iş için özelleştirilmiş kartları var. sitelerinden araştırabilirsim. nvidiayanın ki sanırım quadro filandı galiba amd'nin de firelı bir şeydi aklıma gelmedi.
  • ayazkan  (30.12.12 16:36:01 ~ 16:36:33) 
bu aletin ozelliklerine yakın daha uygu fiyata bi makine bulabilrisin.. lenovoya bak derim.. ekran kartı olarak da M635 yerine nvidia M650 cok daha uzun vadeli bi yatırım olur..
islemci olarak da i7 al mutlaka.. ram olayı da evet genelde 16GB kadar destekliyor son makineler

  • Söyük  (30.12.12 16:47:31) 
@söyük

Nvdia'nın sitesinde 650m kartlarda Cuda özelliği yok görünüyor. O nedenle eledim onları. Var mı 650m'lerde Cuda?
  • youkoso hitori bocchi  (30.12.12 17:08:24) 
Şimdi tekrar baktım da nvidia.com'da Cuda var görünüyor, nvidia.co.uk'de Cuda yok görünüyor. :)

www.geforce.com
www.geforce.co.uk

Hangisi doğru bunların yav?
  • youkoso hitori bocchi  (30.12.12 17:21:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.