[]

Ofis 2003 satın almak? almamak?

Selam millet,

Bir işletme bilgisayarı kullanmaktayım. Ofis 2003 yükleyelim diyoruz ama bir de BSA derdi var. Openofis kullanıyoruz ama uyumluluk sorunları oluyor, tıklanmış kutucuklar siliniyor falan feşmekan. Sorulara gelirsek;
1. kim bu BSA? Ne hakla korsan yazılım denetleme hakkı elde edip dükkana dalıp araştırma yapabiliyor? Polis mi zabıta mı?
2. Sizce kaçak ofis 2003 kurmalı mıyım? Olası korsan yazılım sorunlarına karşı ne önerirsiniz? BSA ya basarsa bizi? Portatif ofis 2003 falan kursak?
3. Piyasada ofis 2003 satılmıyor, ebayda falan var aslında ama gvenebilir miyiz bilemiyorum. Netten lisanslı ofis 2003 alsam (microsoft vasıtasıyla değil tabi) bu durum beni kurtarır mı? Ucuz da fiyatları hani.

Uzun oldu farkındayım ama bir yolunu bulup ofis 2003 kullanmak istiyorum.
Bu arada 2010'u hem sevmiyorum hem de pahalı... Fiyat/performans olayı yani.

 
BSA yetkilendirildiği için gelip basıyor mahkeme kararıyla ama ben office için basılan tek bir yer görmedim duymadım. Orjinal kullan bence, hani dandik bir program olsa orjinal kullanma derim ama hem işlevsel hem de 2007 sürümü bile 99 dolar.


  • mikail bey  (30.12.12 16:01:58) 
BSA'in kendisinin direkt bir ceza yetkisi yok. Ama dunya capinda ozel bir kurulus oldugu icin, destekcilerinin de yardimiyla ( ww2.bsa.org ) sizin hakkinizda cok kolay sekilde hukuki yaptirimin yollarini acabilir.

Ayrica dunya genelinde yapilan analizlere gore MS Office kullanan kisilerin %90'i islerini diger ucretsiz yazilim ve servislerle de gorebiliyorlar. Tabi ki MS Office'in cok degerli ozellikleri var ama bu ozellikleri kullanmiyorsaniz MS diye kasmaniza bence gerek yok.

Online calismasa da olur diyorsaniz Open Office, ya da hem Online hem offline calissin diyorsaniz Google Docs kullanabilirsiniz.
  • crown  (30.12.12 16:09:32) 
BSA destekçilerinin yardımıyla hukuki yaptırım yolu açmıyor onu düzeltelim. Adobe, Microsoft vs. BSA'ya diyor ki, ben eleman tutup tek tek hukuki yollara başvuracağıma al bu vekaleti git sen hallet diyor. BSA da aldığı vekaletle elinde kanıt da varsa savcılığa ya da mahkemeye gidiyor, işyerinize geliniyor ve arama yapılıyor. Daha sonra da gerisi geliyor. Tıpkı Müyap, Müyorbir, MSG vs. gibi. BSA'yı avukat gibi düşünebilirsiniz.


  • mikail bey  (30.12.12 16:12:21) 
ofisin gelmiş geçmiş en berbat sürümü. kesinlikle ofis 2003 almanı tavsiye etmem. onun yerine ofis 2007'yi al en iyisidir.


  • ayazkan  (30.12.12 16:12:24) 
Sevgili arkadaşlar;

1. Zaten openofis kullanıyoruz ve uyum sorunu yaşıyoruz, bu nedenle bu öneriyi bana sunmayınız lütfen.
2. ofis 2003 kötü olabilir ama işimizi görüyor, seviyoruz. 2007 almak istemiyoruz açıkçası, 2007 almaktansa openofis kullanmayı tercih ederiz sanırım.
  • siradisi00  (30.12.12 16:14:19) 
ofis 2010'un piyasa da olduğu bir dönemde ofis 03 bulman zor. Beya bir zor. o dediğin sitelerde bulduysan kaçırma derim. Ama 03 ile 07 arasında (ms'in satış politikasının gereği olarak) fazla bir fiyat farkı olacağını sanmıyorum. üzerine biraz daha koy en iyisini al. Güven bana 07 daha iyidir. Ama anladığım kadarıyla siz 03 alıştığınız, biraz da fiyatı uygun olduğu için tercih ediyorsunuz. Yine de söylediklerim aklınızda bulunsun.


  • ayazkan  (30.12.12 16:25:22) 
açıkçası yoğun kullanıyorsanız, 2010 2003'ten daha stabil ve daha az sorun çıkarıyor. bir freelancer olarak gittim satın aldım, pişman değilim.
örneğin, çok sayfalı dokümanlarda office 2003'ün bir repaginating muhabbeti var ki, anlaşılır gibi değil. çok sayfalı doküman kullanmıyorsanız bilemem tabi.

  • yalnux  (30.12.12 16:29:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.