[]

Benim yaptığım işin adı nedir?

Kısa özet; tanıdıklardan biri Photoshop bilgim dolayısıyla bana geldi, "Benim tekstil firmasının koleksiyonundaki çizimleri bilgisayara geçirebilir misin?" diye sordu.
Denerim dedim. Bir örnek yaptım. Beğendi..
Resimde gördüğünüze benzer yaklaşık 100 model çizimi yaptım kağıtta gördüğüm modellere bakarak.(Bu çizdiklerimi satış yapacağı firmalara örnek olarak ve üretimi yapacak firmalara kalıp niyetine yolluyor.)

Yani, bana elle çizilmiş model geliyor, onu ayrıntılarıyla renkleriyle bilgisayarda teknik çizim haline getiriyorum. (Teknik lafını da tekstille uğraşan bir arkadaş söyledi.)

Mümkünse benim bu yaptığım işin tam adı ve raici nedir söylerseniz mük-kemmel olur..
Model başı fiyat falan.. Çok müteşekkir kalırım..

 
Eğer modelleri de siz tasarlıyor olsaydınız Stilist denirdi, işiniz kağıtta halihazırda varolan tasarımları bilgisayar ortamına geçirmek olduğu için... Desinatör?


  • ezeriko  (05.01.09 15:20:28) 
trace (trase) diye bilinen bir işi yapıyorsunuz.
fiyatlandırma konusunda birşey diyemeyeceğim çünkü ben grafik tasarımcıyım.
ancak yüksek adetlerde gelecekse uygun fiyat çekmeniz yararınıza :)
  • Gulyadkin  (05.01.09 15:23:09) 
Bazı gelen t-shirt modellerini tamamiyle kendim tasarlıyorum. 15'e yakın t-shirt bu şekilde hem tasarım hem çizim bana ait.
Ama dediğim gibi geneli kağıt üzerinden bilgisayara geçirmek.
Desinatör olarak aradım ama pek birşey bulamadım google'da..
  • quaker  (05.01.09 15:23:33) 
bilgisayarcı?


  • areels  (05.01.09 16:24:24) 
Yok o kadar düz bir isim olduğunu sanmıyorum :)


  • quaker  (05.01.09 16:43:32) 
scanner?


  • point me at the sky  (05.01.09 16:51:00) 
dijital artist
tekstil grafik tasarimcisi

  • ermanen  (05.01.09 16:53:26) 
"moda tasarımcısı" de gitsin.


  • weeping guitar  (05.01.09 17:31:19) 
Sonuçta ben bir ilan vermek istesem, "Desinatör trase modelist tekstil grafik ve moda tasarimcisi" şeklinde yazıcam :)

Şaka bir yana herkese teşekkürler.. İşin içinde çalışan birilerine de danıştıktan sonra tam sıfatıyla bir ilan yazarım bari..
  • quaker  (05.01.09 18:13:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.