[]

Kediyi eve almak

HaySev'in Facebook sayfası üzerinden bir kedi sahiplendim. Bahçem olduğu için orada duruyor ama evin içine almak istiyorum. Daha öncesinde bir arkadaşım 'aşılarını yaptır öyle al' gibisinden bir şeyler demişti sanki. Var mı aşılarla bir bağlantısı? Bize veya ona zararı?

Henüz herhangi bir aşı yapılmadı çünkü.


 
Bence vardır.

Ama ben tamamen yabancı bir kediyle alkolün de etkisiyle tüm geceyi aynı yatakta mırıl mırıl gurul gurul uyuyarak geçirdim. Ardından hiç ayrılmamıştık. Ta ki bir gün kaybolana dek.

Aşı da yaptırmamıştım ama bence doğru olanı aşılatmak.
  • otonom  (30.12.12 10:26:11 ~ 10:26:54) 
yaklaşık 5 senedir sizinle aynı şekilde kedi besliyorum.

yazın sıcaktan bunalıp bütün yazı dışarıda geçiriyorlar, kışın ise hep evdeler, yalnızca tuvaletini yapmak istediği zaman kapıya yönelip çıkıyorlar. (gerçi bir tane kaldı artık, 2 taneden)

neyse, uzun süre aşısız besliyordum. ama zararlı bir şeymiş.
iç parazit aşısı ya da hapı mutlaka verin kediye.
kene, pire vb. şeylere karşı da ense serumu var deriye damlatıyorsun, ucuz bir şey. onu alabilirsin, biz hem onu kullanıyoruz hem de toz haldeki pire tozunu döküyoruz üstüne 1-2 haftada bir.
  • kamera motor  (30.12.12 10:56:36) 
öncelikle tebrik ederim..

henüz kedi eve alışmamışsa bahçede bırakman kaçmasına sebep olabilir.

kedide iç ve dış parazit olabilir.pire falan da vardır sokaktan geldiyse.pire sana zarar vermez zaten.iç parazitin de zarar verme ihtimali çok düşük(yok değil ama).size tavsiyem evinize alın ama yatağınıza mutfağınıza falan almayın.bugünlük antrede bi yer yapın ona yarın pazartesi aşılarını ilaçlarını yaptırır bi güzel temizlersiniz(yıkamadan).

gece tuvalet ihtiyacı olur ama.
  • aşksız prens  (30.12.12 11:06:17 ~ 11:08:30) 
kamera motor doğru yolda ama eksik. öncelikle düzgün bir veteriner edinin. ucuzunu bulun. her dakika arayıp soru sorabileceğiniz bir vet. olsun. ondan sonra ona götürüp önce KARNE çıkartın. sonra da kuduz aşısı.. (eğer yaşı geldi ise tabi)

sonra parazit aşısı ve karma aşı.. bence iç paraziti olmayan bir hayvanı eve almak gayet sorunsuzdur. çünkü iç paraziti olmayan hayvan size çabucak bir şey bulaştırmaz. pire zaten bir toz ile gider (EĞER VARSA!) bunun dışında eve alırken kedinizi ASLA YIKAMAYIN. en fazla 6 saatte kediniz kendini temizleyecektir zaten. 48 saatten fazla süren bir koku vs varsa o bir sağlıksızlık belirtisidir. kedi kokmaz. kokan kedi hastadır (kokusuna göre değişir.) 24 saat içinde tüyleri pırıl pırıl olmuşsa (en fazla 48 saat) o kedi sağlıklıdır (tabi parazit vs konusu bu tüyleri ile bağlantılı değil)
  • ben smyrna  (30.12.12 11:09:34) 
kimse de dememiş aşılarını yaptırmazsan sana zararı olmaz, ama kedileri genç yaşta öldüren hastalıklar var, o aşılar bunlardan korumak içindir. yani kedinin kendisi için gerekli.

onun dışında parazit aşılarını da mutlaka yaptırmak gerekli.
  • mea maxima culpa  (30.12.12 20:30:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.