[]

Günlük 10 km koşmak (koşu bandında) insana ne kazandırır?

Bir yerde okudum. Elemanın biri bisiklet ile dünyayı turluyor. Tura başlamadan önce, sanırım 6 ay her gün 10 km koşmuş. Bu koşunun, kondisyon dışında insana nasıl bir katkısı olur?




 
kilo verdirebilir,

kendini zinde hissettirebilir.
  • serabetan  (29.12.12 14:59:57) 
bacak kası için faydası olabilir, arka adale falan... yani mantıken, 6 ay her gün 10 km koşan adamın bacakları çok güçlü olur. güçlenir. sağlamlaşır.

isim vererek tanımlayamayacağım ama çok şey kazandırır yahu. canavar gibi olursun. kilo, kondisyon, güç, dayanıklılık, ohov.

bisiklet sürmek kolay iş değil neticede, dünyayı dolaşacak birisi için özellikle. 20-30 dakika pedal çevirip nefes nefese kalmaması gerekir. haliyle çok uzun bir antrenman süreciyle hazırlıyor kendini olaya. çünkü adamın götü seleye verip tek seferde 300-400 km gidebilmesi lazım.

böyle uzun yolculuklarda molalar da yardımcı olmaz kondisyon çok yüksek değilse. yani düşünsene, hindistan'dan türkiye'ye geleceksin. çok güçlüsün diyelim, 2 saat pedal çevirdin. ağrı hissetmemek, aynı şekilde gidebilmek için koca bir günü dinlenerek geçirmek lazım. ölürsün öyle, bitmez yol.

haliyle bacaklarının, vücudunun, ciğerlerinin hayvan gibi olması lazım. bu yüzden, hindistan'dan türkiye'ye değil de, önce koşu bandında bi' 2 bin küsür kilometre koşuyor adam.
  • der meister  (29.12.12 15:06:16 ~ 15:08:36) 
bir dönem bunu yapıyordum. tekrar başlayacağım tabii. bana etkisi, eski bacak kası kütlemin tekrar sertleşmesi olarak döndü. kas hafızası denen bir şey var. ve eğer toplu düşüşler yaşamaz ve ağır hastalıklar geçirip yatalak kalmazsanız, uzun süre üzerinde çalışmış olduğunuz kasların canlanması, spora yeni başlayanlara oranla daha kolay olur. bende kilo kaybı, dinç hissetme gibi etkileri oluyor günde 10 km koşmanın. tabii bir de tempoya bağlı olarak da değişir. 8 km ve üstü hızda koşarsan iyi.


  • army14  (29.12.12 15:12:24) 
öfkeli bir alt komşu kazandırır.


  • slayerrr  (29.12.12 15:19:32) 
8 ay, haftada ortalama 40 km koşan biri olarak şöyle özetlerim;
3.bp.blogspot.com

yani amacınız ne? çok sağlıklı ve zinde olacağınız kesin de, adonis, six pack kasacaksanız fazla bu koşu. bir süre sonra vücutta yağ kalmıyor ancak kaslar da yakılıyor.

son 6 aydır haftada 10 km koşuyorum. gözle görülür bir hacim artışı oldu.

özet; o kadar da kasmaya gerek yok. günde 10 km koşan adam geberir. vücudunuzu ne ara dinlendireceksiniz? kaslar dinlenirken gelişir derler.

abartmaya gerek yok. 2 günde bir 6 km koşu mükemmel bir vücuda kavuşmanızı sağlar.
  • han20  (29.12.12 15:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.